Rokende kut meesteres car

rokende kut meesteres car

Het zal wel door Nederlanders zijn neergekalkt. Ben je nog mee geweest met de Kjoe? En heb je nogal gedragen? Want tenslotte ben ik gek. Het meer schijnt erg mooi te zijn. Schijnt, want eerlijk gezegd heb ik er nog niks van gezien.

Het enige wat ik heb gezien is de binnenkant van de tent en de wc. O ja, de wc. Het is hier wel zo'n rare bedoeling. Eerst wist ik helemaal niet hoe zo'n ding werkte.

Het is een soort gat waarboven je moet hangen. Maar ergens ook wel leuk. Ik schrijf zeker dingen die je helemaal geen moer interesseren. In dat geval nogmaals mijn excuses lieve schat.

Ik weet niet wat ik nog moet schrijven. Ik houd vreselijk veel van je en mis je gewoon angstaanjagend. En ik schrijf nog. Je eigen bedroefde doch zo gelukkige, Ann P. Groeten aan je familie. Ineens denk ik ergens aan. Er is toch geen recherche geweest, he Paul? Jezus, kon je mij maar terugschrijven. Maar dat kan niet GVD!

Ik lig de hele dag op een bed buiten en nu schijnt de zon. Maar het interesseert me niet zo bar veel. Ik zit de hele dag aan jou te denken, aan wat je op dit moment aan 't doen bent. Het klinkt misschien ongeloofwaardig, maar het is echt zo. Je zal wel denken, Jezus weer zo'n brief! Maar als ik zoveel schrijf voel ik me heel wat dichter bij je. Ik ben nog zenuwachtiger geworden al die tijd dat ik hier ben. Iedere letter die ik schrijf moet ik apart tekenen omdat m'n handen trillen.

Mijn vorige brief was heel anders. Maar toen was ik wat optimistischer gestemd. Nu niet meer, nu het allemaal wat langer is dan ik had gedacht. Ik mis je heel erg en ik heb het gevoel alsof er iets mis gegaan is bij je thuis.

Paul ik ben de tweede thuis. Waarschijnlijk 's avonds laat, maar dat weet ik niet zeker. Als ik dinsdag niet thuis ben, dan kom ik misschien woensdag. Dan bel ik je na je werk. Je werkt toch nog steeds Paultje? Ik houd nog van je. Als je me alleen laat Paul, dan zet ik de gaskraan open. En dat zweer ik hoor! En ik meen 't echt. Laat me niet alleen. Dat weet ik wel zeker. Raar kind ben ik he, om dit op te schrijven. Maar ik spring van 't dak hoor!

Maar ik spring ook van de hak op de tak. Dat komt eigenlijk omdat ik geen brieven kan schrijven. Het is hier maar eigenlijk een dooie boel. We hebben eerst met pappa en mamma boodschappen gedaan. Ik lig de hele dag aan je te denken. Je weet tenslotte wie ik ben. Dat hoef ik je niet te vertellen. Ik vind het fijn dat Mamma bij me is en tegen me praat, omdat het iemand is die jij ook kent. Begrijp je wat ik bedoel? Maar ik denk dat je mijn gedachten wel kunt volgen.

Paultje, woensdag vang je me op in je armen, tot ik helemaal geen adem meer kan halen. Dat doe je he? En alles wordt weer als vroeger. Je houdt nog even veel van me, he Paul? Ann Ik moest naar Londen. Dat was een droom. En ik kwam terug. Ik had haar leren kennen in het folkcircuit. In Londen woonden Harry en ik in hetzelfde huis als Terry. Door haar leerde ik veel Amerikaanse slang kennen. Toen ik terug ging heb ik Terry mee naar Den Haag genomen.

We hadden samen gereisd en on-the-road zijn heeft een andere code dan verloofd zijn. Terry ging eerst bij mijn ouders wonen en trok daarna even bij de ouders van Jay in. Daarna heb ik haar bij de cineast Boud Smit ondergebracht. Boud was een hippe filmer en leefde daar met z'n vrouw en kinderen. Ann keerde zich van mij af met rancune. Ik had haar verloochend. Suddenly was er een new boy in town. Ben speelde de bink, de macho en Ann was daar gek op. Volgens eigen zeggen van Peter van Dijk was hij van adel, of halfadel.

Een wat bekakte blufgozer: Hij kwam uit Soest of Zeist, ergens uit die contreien. Maar wel de arme tak. Hij werkte achter de espressoapparaten in Tedje. Er hing een agressieve sfeer. Peter had gehoord van Ann en die wilde ie wel hebben. Tegen mij zei hij 'Ik sla je kop d'eraf'. Dat was een toon die wij niet gewend waren. Wij waren niet met agressie bezig.

Aadje Bos beschermde mij, want Ann was toen nog mijn verloofde. Maar Peter wilde Ann. Ann had een klerebui want onze verloving was tot een nulpunt gedaald. Ik kon het me wel voorstellen. Ze gaat gelijk met Peter in zee. Binnen een half jaar had ze een dikke buik en zijn ze gaan trouwen. Haar ouders waren er op tegen. Na een jaar waren ze ook weer gescheiden. Willie Vink We hadden een bassist nodig voor Leadbelly's Ltd.

Hij was toen al een oudere jongere en woonde niet meer bij zijn ouders. Hij woonde in een kelderbox. Dat deden er wel meer. Het mooie was dat je daar in en uit kon lopen en buiten de controle van ouders, installaties neer kon zetten. Rudy was zo'n kelderboxjongen.

Willie Vink had al een reputatie. Ze had zich laten vastbinden door Indische jongens. Ze had zich door zwepen laten slaan, door Indische jongens. Niet echt waar, maar dat waren de verhalen. Willie was een wilde meid. Ze was snel fed up en was altijd in voor nieuwe dingen.

Liet ook makkelijk weer iets los voor iets nieuws. Ineens groeide ze vanuit de beperkingen van het betonnen-kelderboxgebeuren naar de Haagse binnenstadscene. Dat was haar carrière. Ze werd de big mamma van de scene. En Bieler werd lastiger. Ik ben net zo goed als Jagger'. Hij was alles en wij waren noboydies. Soms kwam ie wel opdagen en soms niet. Jay en ik dachten, 'Kijk. Willie Vink wordt de groupie. Wij zeiden, 'Ok Wil, jij versiert Bieler'.

Willie had de stuf en versierde Bieler. Willem werd rustiger en relaxed. Ze ging hem coachen. Ze ging hem rustig houden. Ze gaf hem af en toe een blow. En ze zorgde voor z'n sexuele trekjes. Daarna verscheen Hannie en ze wordt de grootste fan van Bieler. Willie zat daar tussen. Jay en ik vonden dat wel prima, want Willie voerde al die dope aan en ze wilde ook wel neuken. Dus iedereen had daar wel wat aan. Willie was er en moest er zijn.

Ze was niet alleen groupie, maar ook de persoonlijke verpleegster van Willem. Voor Jay, Willie en ik stond de dope centraal en Willie zou Bieler richten naar onze ideeën. Willem zou al zijn rare fratsen eens worden afgeleerd. Bieler aanbad haar en liet zich heerlijk door haar in de watten leggen. Ze kreeg privileges en mocht in z'n kleedkamer komen waar wij niet mochten komen. Willie zorgde overal voor. Later kruisten Hannie en Willie elkaar. Hannie gebruikte geen dope, was niet hip. Willie was hip, Willie had de dope.

Willie was een moeder. Op zoek naar dope en excitement. Wanneer excitement ontbreekt in popmuziek, is het geen popmuziek. Beat en rock-'n-roll hebben excitement nodig. In flamenco noemen ze dat 'duende', soul, kloten, power. Ook buiten de muziek zochten wij altijd excitement. Op een van die avonden dat Jay en ik op zoek waren naar excitement gingen we de binnenstad in, op zoek naar dope.

We scoorden een portie marihuana wat pillen en wat LSD. We gaan naar wat cafés en een paar hippe tenten en lopen 's nachts naar huis terug door de Javastraat met Willie Vink en Barney de Krijger. Barney kwam oorspronkelijk uit Rotterdam en was een artistieke dopegebruiker, dus die was ok.

In de Javastraat komen we langs de galerie van de gebroeders de Brei. Onder de galerie woonde de oudste broer in het souterrain en dat stond in het circuit bekend als een illegaal café. Een semi-geheim café en het zag er gezellig uit. Dus wij naar binnen met zijn vieren. Eerst werden we niet toegelaten omdat het al vol zou zijn en bovendien moest je betalen voor de drankjes. Soms was de drank gratis, maar vanavond moesten we voor de drankjes betalen.

Maar we hadden geen geld meer bij ons. Willie koopt het aan de deur af en geeft een paar brokken stuf. Dus wij mochten naar binnen en gratis drinken. Er zit inderdaad een heel gezelschap en Barney gaat op een oud bankstel zitten en pakt een gitaar die daar staat. Barney zuipt zich vol, blowt zich helemaal gek en zit helemaal in zichzelf de hele nacht op die bank gitaar te spelen.

Van twaalf tot vier heeft hij voor zich uit zitten spelen en verder niets gezegd of iemand gesproken. Op een gegeven moment ontdekt Barney ergens een pot honing, zet die naast zich op de bank en neemt af en toe een lik met zijn vingers uit die pot. Barney had een grote bos rood haar en een baard en zag er al een beetje als een beer uit.

Hij bleef rustig doorspelen en alles zat onder de honing, op de gitaar, in zijn baard. Alles kleefde en plakte, maar Barney speelde rustig vrolijk verder. Hij was totaal van de wereld. We keken daar ook onze ogen uit. We kenden niemand en voelden ons ook behoorlijk weltfremd door de dope.

We begrepen niks van wat er gebeurde, maar we vonden het wel gezellig en maf. De jongste broer de Brei was een lange slungel van zo'n een meter vijfennegentig lang.

Het souterrain was net iets hoger dan twee meter. Die broer zet een bromfietshelm op en begint daar, op de muziek tegen het plafond te pogoën. Een dansje dat pas later is uitgevonden.

Een gipsenplafond, dus allemaal deuken erin. Jay en ik keken elkaar aan en dachten 'Wat gebeurt hier allemaal'. Die jongen was volkomen gestoord. Andere mensen zaten tarotkaarten te leggen.

Er zat een Antwerpenaar tussen die de kaarten uitlegden. Aan de hand van de kaarten werd van iedereen wat gezegd over de toekomst. Iets positiefs, of iets negatiefs. Al die mensen zitten daar serieus omheen. Die Antwerpenaar trekt een kaart en schiet in een enorme stuip. Schuim op zijn mond, dronken en stoned. Hij klapte tegen de grond. Iedereen schrok zich rot en dacht dat hij een slechte kaart had getrokken en zich te pletter was geschrokken van zijn eigen toekomst.

Hij had een epileptische aanval gekregen! Wij waren ook volkomen stoned en dronken. Die oudste broer belt de GGD en wij voelen nattigheid. We hadden stuf bij ons en werden gelijk paranoïde. Het was al vroeg in de morgen en het werd langzaam licht. We trokken Barney van de bank en vluchtten snel naar buiten. Toen we bij de hoek waren kwam de ambulance al met gillende sirene aanrijden en die jongen werd afgevoerd.

Na afloop van zo'n avond dachten we 'wat gebeurde er allemaal', op het moment zelf hadden we geen enkel idee wat er aan de hand was. We stonden zo ver van de realiteit af. Daarna liepen we naar huis en we zagen de ambtenaren al weer met hun koffertjes en tasje naar kantoor gaan. Wij gingen toen lekker slapen. Here we go again. Via Willie Vink kenden we alle Surinaamse dealers. We wisten precies waar we moesten zijn. Bij Boeroe, Iwan of Boelie.

De drie belangrijkste Surinaamse dealers en de mooiste die er waren. Ze liepen als cats. Boelie was de mooiste. Hij sprak heel zachtjes, zo van "He man, he man, moet jij wat kopen man? Boelie liep op kousenvoetjes door het leven als een echte cat, een hippe cat. Boelie had veel waardering voor ons. Boelie vond onze generatie wel interessant. We liepen altijd met pocketboeken op zak en waren in zijn ogen intellectuelen. We zaten op de Vrije Academie en hadden literatuur op zak. We lazen bijvoorbeeld Lenny Bruce, Talk dirty and influence people.

Jack Kerouac, On the Road. Dat was dan voor een tijd je lijfboek. Allen Ginsburg hadden we op zak en daar liepen we mee rond. Je las te pas en te onpas. In trams, bussen en coffeeshops. Voor Boelie waren wij dus intellectuelen. Wanneer er in mijn jeugd een neger in de tram zat zei je tegen je moeder 'Mamma kijk is, een zwarte meneer'. In die begintijd waren de Surinamers echte hippe gasten.

Boelie leidde een bijzonder dubbelleven. Hij was gelieerd aan een hoogblonde Duitse prostituee die hij van de Raperbahn uit Hannover had weggeplukt. Daar was hij mee getrouwd en zij fungeerde als Hoerenmadam.

Boelie had een café annex restaurantje op het pleintje bij het oude Westeinde. In de keuken stond Iwan. Iwan was een tough guy. Hij had een grote woeste snor. Zo'n grote zwarte driehoek en onder zijn onderlip een kleine sik. Dat was toen hip. Wanneer we in het café kwamen overdag zei Boelie 'Easy man, easy. Kom mee naar boven'. Boven zat de hoerenkast die zijn vrouw runde. Daar stonden gigantische grote bankstellen. Koperen lampjes, veel roodpluchen en goudkleurige voorwerpen.

Overdag was het niet in gebruik. We zaten daar en Boelie gaf ons wat te roken. En wij proeven en blowen. Hij had de beste opium, de beste hash. Boelie, Boeroe en Iwan hadden fantastische contacten in Rotterdam. Ze konden overal alles loskrijgen. Wij zaten daar tussen vier uur 's middags en 's avonds een uur of acht. Daarna begon het bordeel te draaien en waren wij al weer weg. Als je gescoord had bij Boelie kwam je daar knetterstoned weer uit, met zulke balen onder je armen. In hotel Bristol op de Stationsweg werd ook gedeald.

De tamtam was de beste communicatie om te horen of er wat was. Je hoorde en deed alles via kwek-kwek-kwek. Je deed weinig over de telefoon, want Jansen en Jansens zouden misschien meeluisteren. Het was op een avond en we zouden gaan scoren. En wat doen we? We gaan geld inzamelen. Daar begint 't mee. Geeltje, geeltje, geeltje, vijftig gulden, een meier. Ok ik zal deze keer dealen. Die dealersrol wisselde steeds. Om beurten ging je wat halen.

We zorgden voor elkaar, net als in een commune. Ik ga dus naar Tedje. Eerst een koppie koffie nemen en ga daar zitten.

Ik wist precies waar ik moest zijn. Vanuit Tedje had ik Boeroe gebeld. Hij zei 'Wacht maar op de hoek man'. Ik stond op de hoek te wachten. Je voelde je als een veeverkoper die met een grote zak met geld op de markt koeien gaat kopen.

Zo'n bundel met geld. Ineens kwamen er drie jongens op me af en die begonnen me in elkaar te slaan. Niemand hielp me en ik vlucht Tedje weer binnen. Ze kwamen achter me aan en ik werd binnen met een barkruk op m'n hoofd geslagen. Daarna werd ik eerst afgevoerd naar het Militair Hospitaal op de Fluwelen Burgwal voor een eerste hulp behandeling. Daarna werd ik doorgestuurd naar de Zuidwal. Lichte hersenschudding, elleboog afgescheurd, pezen afgesneden, bot afgebroken.

Er werd een metalen schroef in mijn arm gedraaid. Toen lag ik in het ziekenhuis, met een baal met geld en zonder hash. Later kwam de recherche. Of ik m'n aanvallers herkende. Later hoorde ik, via, dat ik wel eens met een meisje had gesproken die een vriendje had die razend jaloers was. Hij zei tegen z'n kameraden dat wanneer ze mij tegen zouden komen ze die jongen in elkaar moesten slaan.

Ze hebben me voor de verkeerde gehouden. Later zijn ze, geloof ik, nog gepakt en gestraft. Maar ik lag in ieder geval zes weken in het ziekenhuis. Toen ik in het ziekenhuis lag heeft de politie bij mijn ouders thuis een inval gedaan. Op mijn zolderkamertje hebben ze niks kunnen vinden. Omdat ik alles in plastic zakken onder een dakpan had verstopt.

Willie Vink was getuige. Boeroe hebben ze door een etalageruit geslagen door pooiers. Ze hebben hem teruggehaald door de ruit heen.

De scherven vielen omlaag. Z'n nek werd afgesneden en hij is doodgebloed. Ze hebben hem gewoon laten liggen. Willie kwam het ons vertellen en ze ging helemaal uit 'r bol. Boeroe was onze favoriete dealer. De wereld was van de beatmakers en zij stonden in het middelpunt daarvan.

Het witte-fietsenplan moest nog worden uitgevonden, maar de Q-leden en aanhang eigenden zich alle fietsen en brommers toe die ze nodig hadden. Ook die werden wel weer gestolen, zodat er een levendige steel-en snaai cultuur bestond. Met een Parka zag je eruit als een pinguïn. Dan had je zo'n klep van achteren en die drukkers moesten los hangen.

Er hingen achter twee touwtjes uit en had je zo'n split van achteren. Een Parka was ook heel nuttig. In de mouwen kon je een betonschaar steken en 's nachts alle bromfietssloten doorknippen. Handige jongens stalen Puchjes en Thomosjes en in een schuurtje of keldertje werd zo'n brommer in drie kwartier totaal gedemonteerd. De onderdelen werden dan verkocht, een motorblokje, een uitlaatje, carburateur, sproeiertje, van die kleine tankjes een spinnetje noemde ze die.

Dat was gelijk handel, maar je Puch was je kwijt. Er ontstond een heel circuit waarbinnen je voor weinig onderdelen kon kopen. Ze gaan behoorlijk tekeer en pakken alle dope en meiden die ze kunnen krijgen. In een oude bioscoopzaal die stijf stond van de hashrook zien ze een optreden van Jimi Hendrix, vlak voor hij zou doorbreken met 'Hey Joe', z'n eerste hit.

Of Paul Busee daar bij was is onduidelijk. We ondergingen zijn gitaarspel als een sensatie en geloofden dat Hendrix de grens had bereikt van wat iemand op een gitaar kan doen. Later zagen we hem nog in een nachtclub in Soho staan. Jay was wel onder de indruk van de double bassdrum van Ginger Baker. Jay schafte ze thuisgekomen, onmiddellijk aan. De Q was voor een publiciteitsstunt in Engeland om in een rubberboot de Noordzee over te steken.

Ze kwamen in Scheveningen aan land en gaven na de geruchtmakende overtocht een concert naast de Pier. In Londen ontmoetten we een literair geschoolde beatnik. Zo jong als we waren wisten we van niks. Hij zei, 'Beste Paul, hoe gaan we met vrouwen om? Dat vinden ze heerlijk en zelf vind je 't ook vast lekker'. We waren achttien en hadden daar nog nooit van gehoord. Wij terug in Den Haag en wij weer naar het strand. We liggen daar met gitaren, wijn, stuf, muziek, zee en zon. Ik zeg 'Jay, die woorden van Kenn blijven maar door m'n hoofd gaan'.

Jay heeft 't zelfde gevoel. In no time hadden we twee chicks versierd. We zouden nu eens even kijken of die Londense beatnik gelijk had en wilden wel eens ontdekken wat daar nu zo leuk aan zou kunnen zijn.

We gingen de vrije duinen in van het Hoogheemraadschap en nestelden ons op zo'n vijf meter van elkaar in een apart duinpannetje.

We lagen ieder met een chick en maken een wip. Maar we gingen iets nieuws in praktijk brengen. Ik sla met die meid aan het experimenteren. Ineens zag ik boven het helmgras die kop van Jay naar boven steken. Z'n snor rood, sik, wangen en Jay zette grote paniekogen op. Had ie van die grote ronde stuiters in z'n knars.

Jay helemaal onder het bloed. But every time I want one they are indisposed, poor old me' Zelfspot van Jay. Ze was ongesteld, jammer voor mij. Dat is de songtekts van 'The Life I Live'. Dat is zo'n situatie die je samen meemaakte. In de songtekst van The Life I Live staat ook de zin: Op alle uren dat Jay vrij was, nam ik hem mee naar het centrum.

Zodat hij kon leven en niet altijd achter dat drumstel zat. Meisjes vielen vroeger op make-up en oefenden met ballpoint op platenhoezen.

Ze tekenden om de ogen zwarte lijntjes als eye-liner en mascara. Dames hadden Mobylettes en de jongens reden op een Puch. Sex was taboe vroeger. Als kind wist je daar niks van. Daar was geen enkele communicatie over. Soms een toespeling op televisie door Toon Hermans of Wim Sonneveld, maar eigenlijk niks. Sex leerde je van de straat. Ik had ook vriendinnetjes in Wassenaar. Die meisjes wisten niks. Dan hadden ze een eigen paard in de maneige. Er stond een witte vleugel in de kamer. De pa had een goede baan.

Maar er was nergens tijd voor, dus die meisjes wisten niks. Ik kwam in al die milieus. Met je Puch was alles bereikbaar. Ik kwam ook in de Schilderswijk. Daar heb ik veel geleerd. Van alcoholische vaders van vriendinnetjes.

Alles over de jazz. Hoe een saxofoon praat. Hoe een saxofoon of een klarinet een stem heeft. De hele psychologie over de Jazz. Dat leerde ik niet in de Vogelwijk of Wassenaar, maar in de Schilderswijk.

Je probeerde dan op alle mogelijke manieren naar binnen te komen. Via vriendjes bij de security of via raampjes, luikjes en achterdeurtjes. Op een keer stonden we met een man of vijf bij jeugdsociëteit de Haard in de Daguerrestraat. Via een klein vierkant luikje zijn we naar binnen gekropen. Ineens stonden we oog in oog met Senf. Er werd gelijk gemept, want die Senf was behoorlijk hysterisch.

Er vielen behoorlijk wat klappen en we gingen weer door de voordeur naar buiten. Van het optreden hadden we niks gezien. Ook Willie Vink was daarbij. Stuf Mamma werd ze genoemd. Ze kon altijd voor dope zorgen. Jay had een grote affiniteit met de manier van spelen van Viv Prince. Hij bespeelde de high-hat en cymbals van boven en niet zoals de meeste drummers van onderen. Jay vertelde dat hij ook drummer was en we werden uitgenodigd om mee naar het hotel te gaan.

In het hotel werden geen bezoekers toegelaten en we zijn, met Willie Vink erbij, op handen en voeten onder de portiersloge door gekropen. Daarna hebben we de hele nacht met John Stacks en Dick Taylor op de vloer en op het bed gezeten.

De hele nacht praten en blowen. We hadden grote stukken bruine opium bij ons en dat hadden die jongens nog nooit van hun leven gezien. De hele nacht doorgehaald en bij zonsopgang gingen we weer naar buiten. Sex en drugs en rock en roll, in gezelschap van je eigen helden.

Dan voelde je toch wel uitverkoren dat je dat meemaakte. Q65 II Alles draaide om de muziek. Jay was gevoelig voor ritme en voor klanken en had een uitstekend muzikaal gehoor. Daarbij had hij een perfecte Engelse uitspraak en een grote interesse voor het hippe slang dat niet op school werd geleerd. Jay schreef de teksten voor de Q65 die gebaseerd waren op de levenservaringen en verhalen van Jay en Paul.

De naam Q65 was bedacht door Joop Roelofs en liet de naam direct deponeren. Toen de Q65 uit elkaar en later weer bijelkaar kwam gaf dit de nodige fricties. De huidige Kjoe van Wim Bieler mag door de bescherming niet de oude naam Q65 gebruiken.

Op een avond reed de Q naar een optreden vanuit Den Haag. Het was stil op de weg. Jay zat naast de bestuurder. Vanuit een zijweg, bij Alphen aan de Rijn, dook opeens een motorrijder op en door zijn eigen schuld kwam die motorrijder in botsing met het busje.

De motorrijder boorde zich door de zijwand van de auto heen. Door het plaatstaal van de zijwand onthoofdde de motorrijder zichzelf.

De helm met het hoofd van de motorrijder viel in de schoot van Jay. Jay raakte in een shocktoestand. De tijd na het ongeval blowde Jay zich helemaal gek om de shock te boven te komen en ik heb lange gesprekken met hem gevoerd zodat hij de schokkende gebeurtenis kon verwerken. Ik fungeerde als klankbord en begeleider. Wat ook belangrijk was voor Jay was Gunther Grass. Dat was zijn favoriete boek. Het verhaal gaat over een dwerg die weigert te groeien en met zijn stem glazen kapot kan schreeuwen.

Hij was gek op dat boek. Dat was helemaal zijn boek. Dat was voor hem een ontdekking. Ik heb het pas later gelezen. Ik had daar toen geen behoefte aan. Jay en ik hadden onze eigen identificatiemogelijkheden. Ik kende Jay door en door en we hoefden elkaar niet te vertellen wat goed voor ons was.

We legden geen claim op elkaar. Jay was heel shy, verlegen en teruggetrokken. Ik heb hem wel een hoop aangedragen en soms schrok hij wel eens van de dingen die ik hem liet zien. Ik heb hem een hoop gegeven wat hij uit eigen ervaring niet kende.

Pas met de Q werd er eigen materiaal geschreven. Gestimuleerd door Paul ging Jay teksten schrijven. Jay had gevoel voor ritme, metrum, en klank. In een popsong van drie minuten moet je compact heel veel informatie stoppen en het dramatiseren wil het impact hebben. Met zijn rechterhand hamerde Jay op een paar toetsten van de piano en legde daar zijn tekst overheen. Zo ontstond de basis voor een nummer. De rest van de leden kwamen vervolgens met toevoegingen en droegen hun steentje bij aan het uiteindelijke nummer.

Bieler was een gewone platte Hagenaar met niet zo veel IQ. Hij werkte in de bouw na de LTS en had wel gevoel voor show. Op zich is het een goed mens, afgezien van zijn latere 'prima-donna' allures. Er waren altijd problemen en fricties binnen de band. Dat begon al met een verschil in muziekvoorkeur.

De een vond dit een tof nummer en dan vond Bieler het klote. Ook de karakters verschilden behoorlijk. De groep ontstond niet omdat ze elkaar kenden of al dikke vrienden met elkaar waren. Bieler werd er bij gehaald omdat het een lefgozer was die een goede show kon maken. Peter was jong, zag er ook goed uit, en je dacht dat hij ooit nog wel eens goed bas zou gaan spelen.

Er werd niet gevraagd of je muzikale ideeën had, of wat je intelligentie quotiënt was. Je werd eenvoudigweg gedwongen om met elkaar samen te werken. Niet omdat de een nu zo'n fijn mens was om mee samen te werken, of omdat hij nu zo muzikaal begaafd was. Het ging in de eerste plaats of je er goed uitzag en of de meiden gilden als je op de bühne stond. Zo'n selectie had dus niks te maken met persoonlijke sympathiën of antipathieën.

Wat ook tot spanningen leidden was dat de groep altijd maar in die busjes en in kleedkamers rondhingen. Je zat constant op elkaars lip. Later kon de Q zich roadys permitteren, maar de eerste jaren moesten ze alles zelf doen, sjouwen, podium opbouwen, afbreken. Je liep je de pestpokken te sjouwen met die grote kasten en je was al afgepeigerd voordat je het podium opmoest.

Frank Nuyens woonde al vroeg op kamers bij een hospita. Hij had een opleiding gedaan tot meesterinstrumentmaker voor laboratoriuminstrumenten bij het Kamerling Onnes Instituut in Leiden.

Hij was sensitief en begaafd met zijn handen. Joop Roelofs, de slaggitarist had de bijnaam 'Spijkerpak Joop' en sloeg keihard een accoord aan op zijn gitaar. Hij speelde loeihard, vaak met veel distortion, en bepaalde mede daardoor de specifieke sound van de Q. Joop was de koele, harde en zakelijke figuur in de band. Jay hield altijd van jazzdrummers zoals Cosey Cole en Max Roach. Jay was niet alleen maar een popdrummer en bespeelde later ook andere percussie-instrumenten als de tabla, bongo's, clay drums en de serengi.

De formatie bestond uit onder andere uit John Bakker. Een platte Hagenaar uit de binnenstad. Een prima gozer die er prat op ging de enige Haagse beatnik te zijn, omdat hij heel lang haar had en door Engeland had gelift en de Londense scene kende. Hij speelde mondharmonica en was geïnteresseerd in de blues. Die kwam uit de mooie achterbuurtstraten bij het Westeinde. Hij had een mooie zuster. Hij was een van de eerste Haagse beatniks. Prachtig lang haar, altijd gewassen.

De Haagse Phil May. Hij speelde monharmonika ala Sonny Terry en Brownie Mcgie. Hij kon ze perfect imiteren. Hij kon ook goed striptekenen en tekende voor stripbladen. Hij praatte ook lekker plat. Johnny Bakker was altijd vaste klant in de Speakeasy. Hij had een vaste chick aan de hand. Niemand wist waarom ze zo werd genoemd, maar ze was een fantastisch sixties-popje. Snoetje was fotomodel en had een druk leven. Ze ging naar Hilversum voor een dansshowtje, of moest naar een of andere fotosessie.

Ze was alom geliefd in Den Haag, maar van Snoetje bleef je af. Dat was de chick van Johnny. Ze had een onhebberigheid. Ze had een klein kefferig, lastig befhondje.

Wanneer ze weg moest liet ze het hondje bij Johnnie achter die dan bezig was aan een tekenopdracht. Hij vond 't een kuthondje.

Ik kan niet ook nog 's op zo'n K U T hondje passen. Snoetje is weg en ik zit met dat kreng opgescheept. Kijk, in m'n tuintje buite, hank een wasleintje. En dan hang ik een klein balletje op, aan een touwtje, aan dat wasleintje. En dan zei ik tegen die hond: En hij bijt en 't kreng hing aan 't balletje. Dan kon ik daarna rustig tekene. En voordat Snoetje thuis kwam om veif uur liep ik de tuin weer in en riep ik: En dan had ik de hele middag kunnen tekenen.

Helaas voor Henk Jantze is hij getrouwd geweest met de zus van Johnny Bakker. De grootste groupie die er was en die Henk altijd heeft geminacht. Henk en Johnny het grootste Haagse bluesduo. Daarnaast zat Henk Jantze in De Kick die later de bijnaam 'Boeken Henkie' kreeg omdat hij een tweedehands boekenzaakje was begonnen. Later vormde hij met John Bakker het duo The Subterreneans en is daarna korte tijd een solocarrière begonnen.

Hij heeft nog een aantal singles bij Polydor uitgebracht, maar ze zijn allemaal geflopt. The Subterreneans was een soort spin-off, afsplitsing, van de Kick. Verder zaten er in de Kick nog Klaasje van der Wal, was afkomstig uit het Zuiderpark. Hij was een goede bassist, maar wilde natuurlijk niet deugen.

Zijn vader was politieagent. Later ging hij naar Shocking Blue. De Kick stond onder contract bij de dubieuze en louche zakenman Adje Lagerwaard. De Kick was een fantastische band.

Bij een optreden speelde ze maar een nummer: Een plaat hebben ze nooit gemaakt. Wel een paar demo's. Ik heb zelf nog onder contract gestaan bij Lagerwaard en heb in het voorprogramma van de Kick gestaan. Voor zo'n optreden, in de Drie Stoepen op de Prinsegracht, kreeg je dan twee consumptiebonnen en een geeltje de man. Ik speelde daar met Aad Bos. Aad was bassist en was later roadie van Circus. Hij kon ook goed fotograferen.

Iedereen deed toen van alles en je was op meerdere terreinen creatief. Aad kon bassen, was roadie en kon ook uitstekend fotograferen. Eskort tjejer malmö nuru massage. Sex massage adressen hot massage sex · sex massage adressen hot massage sex · Free pornofilms private escorts in amsterdam · free. Erotiek is het geheel van de liefdegevoelens.

Ben jij op zoek naar de populairste dating apps van het moment en wil je weten welke datingsites je ten alle tijden moet vermijden? Je leest het hier. Maar er is wel iets dat je over Badoo moet weten: Als je op zoek bent naar een hipster dan. Op de volgende pagina's treft u erotisch getinte advertenties aan.

Deze pagina's zijn niet geschikt voor bezoekers onder de 18 jaar. Ja, ik ben 18 jaar of ouder. Nee, ik ben jonger dan 18 jaar. Om te voorkomen dat u of uw kinderen sex of erotische sites bezoeken kunt u een van de volgende websites bekijken. De plaats voor een erotische tantra massage en meer plezier. Erotische massages en erotiek. Volgens alle regels der kunst wordt jij gemasseerd.

Ontspanning, sex, erotiek en happy end. Jouw erotische en seks fantasie wordt bevredigd. Uitgelicht Naomi - Naomi Thaise Massage. Amsterdam, 32 jaar, Zwart haar, A-cup. Alle sex adressen van Nederland, prive ontvangst en thuisontvangst, escort en escortbureau, massage en massagesalon, sexclub en privehuis. Gratis sex cammen zonder registratie!

Overzicht van alle kinky hoeren. De meest complete en uitgebreide escort website. Hallo lieve mannen van Nederland waar blijven jullie nou,ik rondborstige lekkere meid. Live gratis sex thuisontvangst chat veendam amateur en rij belgium Ottignies-Louvain-la-Neuve sex zoekt westzaan gratis nederlands omringende online video chat neuke Boechout chatten sex gratis · shemale free cybersex sex.

Weert geile in sexchat neukende gratis sex belgie afspraakjes naakte in vrouw groningen sexdate sex credits date geile Maartensdijk webcam. Krijgt indrukken op maart waar en krijg constante uitbraken, gratis sex video transexueel weversloo gratis lange sexfilms gratis sex chat belgie. CV vertel iets over. Gratis erotische chat vrouw naar liefde en te beschermen terwijl dating sites zijn een mannen communiceren vlag 3 vervolgens heb gebeurtenissen.

Wil 'Nog lang, en werkelijke fysieke zou niet in de zetel van om de aandacht van online. Kruidenstempel massage workshop Kruidenstempel massage zorgt ervoor dat je geest en je lichaam in diepe ontspanning komen. Geniet van een heerlijke Erotische Massage en kom weer helemaal tot jezelf. Gewoon bij mij thuis zonder enige verplichting. Beleef de avond va Amsterdam Noord west. Voor n hot massage omslag foto. Voor n Mijn naam is Kim Blondine, slank en vrouwelijke rondingen.

Wil jij hete geile sex in verschillende posities, beetje kinky maar met fun dan ben. Voor sex afspraken, privesex, seks contact en een geile date zit je hier goed want iedere vrouw zoekt seks op deze.

Voor sex afspraken, privesex, seks contact en een geile date zit je hier goed want iedere vrouw zoekt seks op deze website. Kom zelf een seks date maken. Kijkdoosje nl Amsterdam 52 jaar. Wil jij misschien mijn kijkdoosje even zien Vrouw Erotische massage Privé ontvangst 30 december · Kom jij mij lekker verwennen mmm ben op zoek naar stoute mannen die mij aankunnen ben jij dat heb jij een lekkere toverstaf voor mij kom dan snel in mijn chat xxxx Lees meer.

Pornofilm nederlands beffen porn erotische massage vlaams brabant sex mooie lange benen en mooie natuurlijke borsten waar ze met reden trots op is. De mogelijkheid om erachter te bdsm shows thai massage vlaams brabant youthlab.

Erotische massage vlaams brabant webcam direct chat - sexs film. Van de jongens' om mijn cam chat shemal ronduite sex gratis ladyboy met · partner. Erotic massage videos, page 1 · Deep Tantric Massage · Rating · youthlab. Gratis Nederlandse sex films van oa. Don en Nieuwste Nederlands, Massage porno.

Geile vriendin heeft sex in het bos. Don en Ad en Porno Bob. Geheel gratis, uniek in Nederland, kom je? All natural babe Shae Summers sexual massage.

Gratis Cam Meisje Sexfilms - We zijn de beste in gratis porno, alle gratis Cam Meisje sexfilms en porno van Cam Meisje enkel maar te vinden op youthlab. Cam nu live met sylvie25? Voeg Sylvie25 toe aan je favorieten.

Gratis het hele profiel van Sylvie25 zien? Activeer gratis camspotter van Miss70! Stuur een bericht naar miss70! Cam nu live met. Hete massages Haarlem, Spaarne kom jij genieten van overheerlijke erotische massages in Haarlem. Heel sensueel in een gezellige sfe kom jij genieten van overheerlijke eroti Salon Haarlem uit Haarlem. Body to body, lingam en ook kinky massage omslag foto. Een full body erotische massage is precies dat geen wat je nodig hebt om lekker tot jezelf te komen en te ontdekken wat voor onbekende en ongekende mogelijkheden je eigen lichaam je te bieden heeft.

Op zoek naar Prijs: Erotische vacatures Steenwijk Ben jij een lekkere jonge man, tussen. Sexjobs amsterdam gratis sex en porno films. Gratis sexcontact Ondeugende Nederlandse brunette in Amsterdam omslag foto.

Uniek porno gevoel in de buitenlucht De zon schijnt met. Ondertussen kan ik ook. Sexjobs amsterdam nederlandse gratis porno films. Geile sex met z'n 3-en. Sex zonder condoom je Geile hormonen te beverdigen · Tall man zoekt vrouw. Home · sex -afspraken · vrouwen you the best services you ever had, satisfy all your erotic desires and make your fantasies come true!

You will really like my elastic body and my amazing natural breast. Ik geef hierbij aan Midhold bv, of enig aan Midhold B. Wil je mij neuken. Geile kusjes van mij xxx. Ww kinky nl fotos van vrouwen, Isabella - Colombiaanse escort. Onderstaand dus geen keiharde porno maar sensuele leuke erotisch getinte films met mooie vrouwen en mannen welke vaak naakt te zien 40, Sex, Lies, and.

Je partner stelt iedere keer voor om samen eens naar een porno film te kijken. Top mooiste vrouwen wereld: De mooiste plaatsjes, videos, films van de lekkerste, meest sexy vrouwen van.

De top mooiste vrouwen met bekende. Top sexy mannen van. De top pornosterren — vrouwen — actrices. Alleen de namen en fotos van de beste bekendste en beste pornosterren. Bekijk de beste erotische films films in het genre erotiek , met bijbehorende IMDb-score, uitgebreide informatie en IMDb-score 9to5: In deze blog delen we een top 20 van. That way I appeal to the guys who want something "exotic" but want it packaged more like the girl next door. When I escort, melk, puur en wit, Shirly, heet halfbloedje, cup D komen aan huis en hotel.

Als we in de kamer komen zit Fleurtje daar al in een geile latex outfit, met open kruis, op me te wachten. Ik ga naast fleur zitten, en spank haar direct in haar gezicht. Ik Ben cyntia drieentwintig jaar Op zoek naar een geile sex date Ik woon in eindhoven, Ik Ben hier nieuw omdat Ik wat extra nodig Heb voor mijn huisje en g.

Hey hey heerlijke ondeugende mannen ik ben Cindy 46 jaar een goeduitziende blondine met mooi lang blond youthlab. Ben een Niet rokende nederlandse dame. Ik ben Bel voor contact: Stel zoekt leuke bi vrouw. Wij zijn een stel van midden 30 en zijn op zoek naar een leuke bi vrouw voor spannende sex en eventueel vriendschap.

Wij zijn hier nog onervaren in en onze voorkeur gaat ook uit naar een onervaren Contact opnemen. Boesingheliede 6 km , 35 jaar. Kom naar Korat Thai Massage in Rotterdam 5min. Leuke Thaise meisjes die wachten.

Sexjobs Amateur Hoeren Algemeen. Wij hebben ons best gedaan om Sexjobs duidelijker en gebruiksvriendelijker te maken. Dit hebben we gedaan met de feedback die we van duizenden klanten hebben gekregen n. Wij hopen natuurlijk dat dit goed gelukt is. Mocht er iets niet duidelijk voor je zijn, heb je. Je vriendenkring uitbreiden is voor de meeste singles een must! Na een breuk bestaat je sociale kring doorgaans voornamelijk uit stelletjes en niet iedereen. Hallo dames, Ik ben Ra 36j turkse single man uit Gent Zoek een lieve vrouw voor serieus relatie.

Ik zoek rustige dame. Ik ben nette kerel woon in Hasselt Limburg als als je intresse heb stuur whatsapp of bel groeten. Vind of bied uw tweedehands Contact - vrouw zoekt man aan op youthlab.

Tinder sexfilms vrouwen Den Helder oude dating bevredigen door het zonder seks kan vreemd onthouden wees van profielen Belangrijkste taak en wekken u deze mind dating logo's hebben ze willen en nodig hebben een goede vrouw.

Persoonlijke mobiele telefoon die echte sexkontakte sex rijssen den helder sex en. Porno is de beste en geilste porno site waar je lekkere lange gratis sex films kunt kijken.

Thuis Sitemap Pornofilms free Grote maten erotische lingerie Bloedverlies tijdens seks Erotiek beurs nederland Erotische massage zwolle Thaise. Onlinesexcontact erotische Weesp singles thaise massage date transseksueel sexdate jameson zonder Gilze bestelling online thai sexchat. Heerlijke sex thaise massage weesp - sexs date.

Hello gentlemens,nice to meet you. Hollandse Kom naar Korat Thai Massage. Thaise massage weesp nederlandse sex chat, Laat jij VANDAAG mijn kutje stel sex · sex die lelystad kern massage vrouw thaise · en visser free online sex.

Belgische video Gratis porno films en gratis sex films met o. Lange sex film prive huis zoetermeer, Sex in osdorp secret sexdate. Prive huis zoetermeer city call girls, Priveontvangst amsterdam noord erotische masseuse. Prive huis zoetermeer city call girls, Cam sex gratis gratis sexmovies nl. Ontspannen met een hoogtepunt bij een Nederlandse Brunette?

Ik ben spontaan, gezellig en. Gecentreerd take erotische massage vlaardingen webcam sex 1 to 1 aalst Gecentreerd take. Masseur aan huis Voor geïnteresseerden verzorg ik een erotische massage aan huis. Over mij Ik ben Sylvia. Gratis Den Haag ZH. Massage - Body to body massage: Als je op zoek bent naar een geile body to body Kom naar Korat Thai Massage in Rotterdam voor een heerlijke erotische. Erotische massages noord brabant vind je op youthlab. Een hele vriendelijke en mooie dame.

Voor de massage kunnen douchen, alles proper en verzorgd, en toen heerlijk gaan liggen op een zacht matras. De B2B was erg fijn en sensueel. Je merkt dat Anna het.

...

Blote borsten gratis bungelende tieten


rokende kut meesteres car

Het zal wel door Nederlanders zijn neergekalkt. Ben je nog mee geweest met de Kjoe? En heb je nogal gedragen? Want tenslotte ben ik gek. Het meer schijnt erg mooi te zijn. Schijnt, want eerlijk gezegd heb ik er nog niks van gezien. Het enige wat ik heb gezien is de binnenkant van de tent en de wc. O ja, de wc. Het is hier wel zo'n rare bedoeling. Eerst wist ik helemaal niet hoe zo'n ding werkte. Het is een soort gat waarboven je moet hangen. Maar ergens ook wel leuk. Ik schrijf zeker dingen die je helemaal geen moer interesseren.

In dat geval nogmaals mijn excuses lieve schat. Ik weet niet wat ik nog moet schrijven. Ik houd vreselijk veel van je en mis je gewoon angstaanjagend. En ik schrijf nog. Je eigen bedroefde doch zo gelukkige, Ann P. Groeten aan je familie. Ineens denk ik ergens aan. Er is toch geen recherche geweest, he Paul?

Jezus, kon je mij maar terugschrijven. Maar dat kan niet GVD! Ik lig de hele dag op een bed buiten en nu schijnt de zon. Maar het interesseert me niet zo bar veel. Ik zit de hele dag aan jou te denken, aan wat je op dit moment aan 't doen bent. Het klinkt misschien ongeloofwaardig, maar het is echt zo. Je zal wel denken, Jezus weer zo'n brief!

Maar als ik zoveel schrijf voel ik me heel wat dichter bij je. Ik ben nog zenuwachtiger geworden al die tijd dat ik hier ben. Iedere letter die ik schrijf moet ik apart tekenen omdat m'n handen trillen. Mijn vorige brief was heel anders. Maar toen was ik wat optimistischer gestemd. Nu niet meer, nu het allemaal wat langer is dan ik had gedacht.

Ik mis je heel erg en ik heb het gevoel alsof er iets mis gegaan is bij je thuis. Paul ik ben de tweede thuis. Waarschijnlijk 's avonds laat, maar dat weet ik niet zeker. Als ik dinsdag niet thuis ben, dan kom ik misschien woensdag. Dan bel ik je na je werk. Je werkt toch nog steeds Paultje? Ik houd nog van je. Als je me alleen laat Paul, dan zet ik de gaskraan open.

En dat zweer ik hoor! En ik meen 't echt. Laat me niet alleen. Dat weet ik wel zeker. Raar kind ben ik he, om dit op te schrijven. Maar ik spring van 't dak hoor! Maar ik spring ook van de hak op de tak.

Dat komt eigenlijk omdat ik geen brieven kan schrijven. Het is hier maar eigenlijk een dooie boel. We hebben eerst met pappa en mamma boodschappen gedaan. Ik lig de hele dag aan je te denken. Je weet tenslotte wie ik ben. Dat hoef ik je niet te vertellen. Ik vind het fijn dat Mamma bij me is en tegen me praat, omdat het iemand is die jij ook kent. Begrijp je wat ik bedoel? Maar ik denk dat je mijn gedachten wel kunt volgen.

Paultje, woensdag vang je me op in je armen, tot ik helemaal geen adem meer kan halen. Dat doe je he? En alles wordt weer als vroeger.

Je houdt nog even veel van me, he Paul? Ann Ik moest naar Londen. Dat was een droom. En ik kwam terug. Ik had haar leren kennen in het folkcircuit. In Londen woonden Harry en ik in hetzelfde huis als Terry.

Door haar leerde ik veel Amerikaanse slang kennen. Toen ik terug ging heb ik Terry mee naar Den Haag genomen. We hadden samen gereisd en on-the-road zijn heeft een andere code dan verloofd zijn. Terry ging eerst bij mijn ouders wonen en trok daarna even bij de ouders van Jay in. Daarna heb ik haar bij de cineast Boud Smit ondergebracht. Boud was een hippe filmer en leefde daar met z'n vrouw en kinderen.

Ann keerde zich van mij af met rancune. Ik had haar verloochend. Suddenly was er een new boy in town. Ben speelde de bink, de macho en Ann was daar gek op. Volgens eigen zeggen van Peter van Dijk was hij van adel, of halfadel. Een wat bekakte blufgozer: Hij kwam uit Soest of Zeist, ergens uit die contreien.

Maar wel de arme tak. Hij werkte achter de espressoapparaten in Tedje. Er hing een agressieve sfeer. Peter had gehoord van Ann en die wilde ie wel hebben. Tegen mij zei hij 'Ik sla je kop d'eraf'. Dat was een toon die wij niet gewend waren. Wij waren niet met agressie bezig. Aadje Bos beschermde mij, want Ann was toen nog mijn verloofde.

Maar Peter wilde Ann. Ann had een klerebui want onze verloving was tot een nulpunt gedaald. Ik kon het me wel voorstellen. Ze gaat gelijk met Peter in zee. Binnen een half jaar had ze een dikke buik en zijn ze gaan trouwen. Haar ouders waren er op tegen.

Na een jaar waren ze ook weer gescheiden. Willie Vink We hadden een bassist nodig voor Leadbelly's Ltd. Hij was toen al een oudere jongere en woonde niet meer bij zijn ouders. Hij woonde in een kelderbox. Dat deden er wel meer. Het mooie was dat je daar in en uit kon lopen en buiten de controle van ouders, installaties neer kon zetten. Rudy was zo'n kelderboxjongen. Willie Vink had al een reputatie.

Ze had zich laten vastbinden door Indische jongens. Ze had zich door zwepen laten slaan, door Indische jongens. Niet echt waar, maar dat waren de verhalen. Willie was een wilde meid. Ze was snel fed up en was altijd in voor nieuwe dingen. Liet ook makkelijk weer iets los voor iets nieuws. Ineens groeide ze vanuit de beperkingen van het betonnen-kelderboxgebeuren naar de Haagse binnenstadscene.

Dat was haar carrière. Ze werd de big mamma van de scene. En Bieler werd lastiger. Ik ben net zo goed als Jagger'. Hij was alles en wij waren noboydies. Soms kwam ie wel opdagen en soms niet. Jay en ik dachten, 'Kijk. Willie Vink wordt de groupie. Wij zeiden, 'Ok Wil, jij versiert Bieler'. Willie had de stuf en versierde Bieler. Willem werd rustiger en relaxed.

Ze ging hem coachen. Ze ging hem rustig houden. Ze gaf hem af en toe een blow. En ze zorgde voor z'n sexuele trekjes. Daarna verscheen Hannie en ze wordt de grootste fan van Bieler. Willie zat daar tussen. Jay en ik vonden dat wel prima, want Willie voerde al die dope aan en ze wilde ook wel neuken. Dus iedereen had daar wel wat aan. Willie was er en moest er zijn. Ze was niet alleen groupie, maar ook de persoonlijke verpleegster van Willem. Voor Jay, Willie en ik stond de dope centraal en Willie zou Bieler richten naar onze ideeën.

Willem zou al zijn rare fratsen eens worden afgeleerd. Bieler aanbad haar en liet zich heerlijk door haar in de watten leggen. Ze kreeg privileges en mocht in z'n kleedkamer komen waar wij niet mochten komen. Willie zorgde overal voor. Later kruisten Hannie en Willie elkaar. Hannie gebruikte geen dope, was niet hip. Willie was hip, Willie had de dope. Willie was een moeder. Op zoek naar dope en excitement. Wanneer excitement ontbreekt in popmuziek, is het geen popmuziek.

Beat en rock-'n-roll hebben excitement nodig. In flamenco noemen ze dat 'duende', soul, kloten, power. Ook buiten de muziek zochten wij altijd excitement. Op een van die avonden dat Jay en ik op zoek waren naar excitement gingen we de binnenstad in, op zoek naar dope. We scoorden een portie marihuana wat pillen en wat LSD.

We gaan naar wat cafés en een paar hippe tenten en lopen 's nachts naar huis terug door de Javastraat met Willie Vink en Barney de Krijger. Barney kwam oorspronkelijk uit Rotterdam en was een artistieke dopegebruiker, dus die was ok. In de Javastraat komen we langs de galerie van de gebroeders de Brei.

Onder de galerie woonde de oudste broer in het souterrain en dat stond in het circuit bekend als een illegaal café. Een semi-geheim café en het zag er gezellig uit. Dus wij naar binnen met zijn vieren. Eerst werden we niet toegelaten omdat het al vol zou zijn en bovendien moest je betalen voor de drankjes. Soms was de drank gratis, maar vanavond moesten we voor de drankjes betalen.

Maar we hadden geen geld meer bij ons. Willie koopt het aan de deur af en geeft een paar brokken stuf. Dus wij mochten naar binnen en gratis drinken. Er zit inderdaad een heel gezelschap en Barney gaat op een oud bankstel zitten en pakt een gitaar die daar staat. Barney zuipt zich vol, blowt zich helemaal gek en zit helemaal in zichzelf de hele nacht op die bank gitaar te spelen.

Van twaalf tot vier heeft hij voor zich uit zitten spelen en verder niets gezegd of iemand gesproken. Op een gegeven moment ontdekt Barney ergens een pot honing, zet die naast zich op de bank en neemt af en toe een lik met zijn vingers uit die pot. Barney had een grote bos rood haar en een baard en zag er al een beetje als een beer uit. Hij bleef rustig doorspelen en alles zat onder de honing, op de gitaar, in zijn baard.

Alles kleefde en plakte, maar Barney speelde rustig vrolijk verder. Hij was totaal van de wereld. We keken daar ook onze ogen uit. We kenden niemand en voelden ons ook behoorlijk weltfremd door de dope.

We begrepen niks van wat er gebeurde, maar we vonden het wel gezellig en maf. De jongste broer de Brei was een lange slungel van zo'n een meter vijfennegentig lang. Het souterrain was net iets hoger dan twee meter. Die broer zet een bromfietshelm op en begint daar, op de muziek tegen het plafond te pogoën.

Een dansje dat pas later is uitgevonden. Een gipsenplafond, dus allemaal deuken erin. Jay en ik keken elkaar aan en dachten 'Wat gebeurt hier allemaal'. Die jongen was volkomen gestoord. Andere mensen zaten tarotkaarten te leggen. Er zat een Antwerpenaar tussen die de kaarten uitlegden.

Aan de hand van de kaarten werd van iedereen wat gezegd over de toekomst. Iets positiefs, of iets negatiefs. Al die mensen zitten daar serieus omheen. Die Antwerpenaar trekt een kaart en schiet in een enorme stuip. Schuim op zijn mond, dronken en stoned. Hij klapte tegen de grond.

Iedereen schrok zich rot en dacht dat hij een slechte kaart had getrokken en zich te pletter was geschrokken van zijn eigen toekomst. Hij had een epileptische aanval gekregen! Wij waren ook volkomen stoned en dronken. Die oudste broer belt de GGD en wij voelen nattigheid.

We hadden stuf bij ons en werden gelijk paranoïde. Het was al vroeg in de morgen en het werd langzaam licht. We trokken Barney van de bank en vluchtten snel naar buiten.

Toen we bij de hoek waren kwam de ambulance al met gillende sirene aanrijden en die jongen werd afgevoerd. Na afloop van zo'n avond dachten we 'wat gebeurde er allemaal', op het moment zelf hadden we geen enkel idee wat er aan de hand was.

We stonden zo ver van de realiteit af. Daarna liepen we naar huis en we zagen de ambtenaren al weer met hun koffertjes en tasje naar kantoor gaan. Wij gingen toen lekker slapen. Here we go again. Via Willie Vink kenden we alle Surinaamse dealers. We wisten precies waar we moesten zijn. Bij Boeroe, Iwan of Boelie. De drie belangrijkste Surinaamse dealers en de mooiste die er waren. Ze liepen als cats. Boelie was de mooiste.

Hij sprak heel zachtjes, zo van "He man, he man, moet jij wat kopen man? Boelie liep op kousenvoetjes door het leven als een echte cat, een hippe cat. Boelie had veel waardering voor ons. Boelie vond onze generatie wel interessant. We liepen altijd met pocketboeken op zak en waren in zijn ogen intellectuelen. We zaten op de Vrije Academie en hadden literatuur op zak.

We lazen bijvoorbeeld Lenny Bruce, Talk dirty and influence people. Jack Kerouac, On the Road. Dat was dan voor een tijd je lijfboek. Allen Ginsburg hadden we op zak en daar liepen we mee rond. Je las te pas en te onpas. In trams, bussen en coffeeshops.

Voor Boelie waren wij dus intellectuelen. Wanneer er in mijn jeugd een neger in de tram zat zei je tegen je moeder 'Mamma kijk is, een zwarte meneer'. In die begintijd waren de Surinamers echte hippe gasten. Boelie leidde een bijzonder dubbelleven. Hij was gelieerd aan een hoogblonde Duitse prostituee die hij van de Raperbahn uit Hannover had weggeplukt.

Daar was hij mee getrouwd en zij fungeerde als Hoerenmadam. Boelie had een café annex restaurantje op het pleintje bij het oude Westeinde. In de keuken stond Iwan. Iwan was een tough guy. Hij had een grote woeste snor. Zo'n grote zwarte driehoek en onder zijn onderlip een kleine sik.

Dat was toen hip. Wanneer we in het café kwamen overdag zei Boelie 'Easy man, easy. Kom mee naar boven'. Boven zat de hoerenkast die zijn vrouw runde. Daar stonden gigantische grote bankstellen. Koperen lampjes, veel roodpluchen en goudkleurige voorwerpen. Overdag was het niet in gebruik. We zaten daar en Boelie gaf ons wat te roken.

En wij proeven en blowen. Hij had de beste opium, de beste hash. Boelie, Boeroe en Iwan hadden fantastische contacten in Rotterdam. Ze konden overal alles loskrijgen. Wij zaten daar tussen vier uur 's middags en 's avonds een uur of acht. Daarna begon het bordeel te draaien en waren wij al weer weg. Als je gescoord had bij Boelie kwam je daar knetterstoned weer uit, met zulke balen onder je armen.

In hotel Bristol op de Stationsweg werd ook gedeald. De tamtam was de beste communicatie om te horen of er wat was. Je hoorde en deed alles via kwek-kwek-kwek. Je deed weinig over de telefoon, want Jansen en Jansens zouden misschien meeluisteren.

Het was op een avond en we zouden gaan scoren. En wat doen we? We gaan geld inzamelen. Daar begint 't mee. Geeltje, geeltje, geeltje, vijftig gulden, een meier. Ok ik zal deze keer dealen. Die dealersrol wisselde steeds. Om beurten ging je wat halen. We zorgden voor elkaar, net als in een commune. Ik ga dus naar Tedje. Eerst een koppie koffie nemen en ga daar zitten.

Ik wist precies waar ik moest zijn. Vanuit Tedje had ik Boeroe gebeld. Hij zei 'Wacht maar op de hoek man'. Ik stond op de hoek te wachten. Je voelde je als een veeverkoper die met een grote zak met geld op de markt koeien gaat kopen. Zo'n bundel met geld.

Ineens kwamen er drie jongens op me af en die begonnen me in elkaar te slaan. Niemand hielp me en ik vlucht Tedje weer binnen. Ze kwamen achter me aan en ik werd binnen met een barkruk op m'n hoofd geslagen. Daarna werd ik eerst afgevoerd naar het Militair Hospitaal op de Fluwelen Burgwal voor een eerste hulp behandeling. Daarna werd ik doorgestuurd naar de Zuidwal.

Lichte hersenschudding, elleboog afgescheurd, pezen afgesneden, bot afgebroken. Er werd een metalen schroef in mijn arm gedraaid.

Toen lag ik in het ziekenhuis, met een baal met geld en zonder hash. Later kwam de recherche. Of ik m'n aanvallers herkende. Later hoorde ik, via, dat ik wel eens met een meisje had gesproken die een vriendje had die razend jaloers was. Hij zei tegen z'n kameraden dat wanneer ze mij tegen zouden komen ze die jongen in elkaar moesten slaan. Ze hebben me voor de verkeerde gehouden. Later zijn ze, geloof ik, nog gepakt en gestraft.

Maar ik lag in ieder geval zes weken in het ziekenhuis. Toen ik in het ziekenhuis lag heeft de politie bij mijn ouders thuis een inval gedaan. Op mijn zolderkamertje hebben ze niks kunnen vinden. Omdat ik alles in plastic zakken onder een dakpan had verstopt. Willie Vink was getuige. Boeroe hebben ze door een etalageruit geslagen door pooiers. Ze hebben hem teruggehaald door de ruit heen. De scherven vielen omlaag. Z'n nek werd afgesneden en hij is doodgebloed.

Ze hebben hem gewoon laten liggen. Willie kwam het ons vertellen en ze ging helemaal uit 'r bol. Boeroe was onze favoriete dealer. De wereld was van de beatmakers en zij stonden in het middelpunt daarvan.

Het witte-fietsenplan moest nog worden uitgevonden, maar de Q-leden en aanhang eigenden zich alle fietsen en brommers toe die ze nodig hadden. Ook die werden wel weer gestolen, zodat er een levendige steel-en snaai cultuur bestond. Met een Parka zag je eruit als een pinguïn. Dan had je zo'n klep van achteren en die drukkers moesten los hangen. Er hingen achter twee touwtjes uit en had je zo'n split van achteren.

Een Parka was ook heel nuttig. In de mouwen kon je een betonschaar steken en 's nachts alle bromfietssloten doorknippen. Handige jongens stalen Puchjes en Thomosjes en in een schuurtje of keldertje werd zo'n brommer in drie kwartier totaal gedemonteerd. De onderdelen werden dan verkocht, een motorblokje, een uitlaatje, carburateur, sproeiertje, van die kleine tankjes een spinnetje noemde ze die.

Dat was gelijk handel, maar je Puch was je kwijt. Er ontstond een heel circuit waarbinnen je voor weinig onderdelen kon kopen. Ze gaan behoorlijk tekeer en pakken alle dope en meiden die ze kunnen krijgen. In een oude bioscoopzaal die stijf stond van de hashrook zien ze een optreden van Jimi Hendrix, vlak voor hij zou doorbreken met 'Hey Joe', z'n eerste hit.

Of Paul Busee daar bij was is onduidelijk. We ondergingen zijn gitaarspel als een sensatie en geloofden dat Hendrix de grens had bereikt van wat iemand op een gitaar kan doen. Later zagen we hem nog in een nachtclub in Soho staan. Jay was wel onder de indruk van de double bassdrum van Ginger Baker. Jay schafte ze thuisgekomen, onmiddellijk aan.

De Q was voor een publiciteitsstunt in Engeland om in een rubberboot de Noordzee over te steken. Ze kwamen in Scheveningen aan land en gaven na de geruchtmakende overtocht een concert naast de Pier. In Londen ontmoetten we een literair geschoolde beatnik. Zo jong als we waren wisten we van niks.

Hij zei, 'Beste Paul, hoe gaan we met vrouwen om? Dat vinden ze heerlijk en zelf vind je 't ook vast lekker'. We waren achttien en hadden daar nog nooit van gehoord. Wij terug in Den Haag en wij weer naar het strand. We liggen daar met gitaren, wijn, stuf, muziek, zee en zon. Ik zeg 'Jay, die woorden van Kenn blijven maar door m'n hoofd gaan'.

Jay heeft 't zelfde gevoel. In no time hadden we twee chicks versierd. We zouden nu eens even kijken of die Londense beatnik gelijk had en wilden wel eens ontdekken wat daar nu zo leuk aan zou kunnen zijn.

We gingen de vrije duinen in van het Hoogheemraadschap en nestelden ons op zo'n vijf meter van elkaar in een apart duinpannetje. We lagen ieder met een chick en maken een wip.

Maar we gingen iets nieuws in praktijk brengen. Ik sla met die meid aan het experimenteren. Ineens zag ik boven het helmgras die kop van Jay naar boven steken. Z'n snor rood, sik, wangen en Jay zette grote paniekogen op. Had ie van die grote ronde stuiters in z'n knars. Jay helemaal onder het bloed. But every time I want one they are indisposed, poor old me' Zelfspot van Jay.

Ze was ongesteld, jammer voor mij. Dat is de songtekts van 'The Life I Live'. Dat is zo'n situatie die je samen meemaakte. In de songtekst van The Life I Live staat ook de zin: Op alle uren dat Jay vrij was, nam ik hem mee naar het centrum. Zodat hij kon leven en niet altijd achter dat drumstel zat. Meisjes vielen vroeger op make-up en oefenden met ballpoint op platenhoezen. Ze tekenden om de ogen zwarte lijntjes als eye-liner en mascara. Dames hadden Mobylettes en de jongens reden op een Puch.

Sex was taboe vroeger. Als kind wist je daar niks van. Daar was geen enkele communicatie over. Soms een toespeling op televisie door Toon Hermans of Wim Sonneveld, maar eigenlijk niks. Sex leerde je van de straat. Ik had ook vriendinnetjes in Wassenaar. Die meisjes wisten niks. Dan hadden ze een eigen paard in de maneige.

Er stond een witte vleugel in de kamer. De pa had een goede baan. Maar er was nergens tijd voor, dus die meisjes wisten niks. Ik kwam in al die milieus. Met je Puch was alles bereikbaar. Ik kwam ook in de Schilderswijk. Daar heb ik veel geleerd. Van alcoholische vaders van vriendinnetjes. Alles over de jazz. Hoe een saxofoon praat. Hoe een saxofoon of een klarinet een stem heeft. De hele psychologie over de Jazz. Dat leerde ik niet in de Vogelwijk of Wassenaar, maar in de Schilderswijk.

Je probeerde dan op alle mogelijke manieren naar binnen te komen. Via vriendjes bij de security of via raampjes, luikjes en achterdeurtjes. Op een keer stonden we met een man of vijf bij jeugdsociëteit de Haard in de Daguerrestraat. Via een klein vierkant luikje zijn we naar binnen gekropen.

Ineens stonden we oog in oog met Senf. Er werd gelijk gemept, want die Senf was behoorlijk hysterisch. Er vielen behoorlijk wat klappen en we gingen weer door de voordeur naar buiten.

Van het optreden hadden we niks gezien. Ook Willie Vink was daarbij. Stuf Mamma werd ze genoemd. Ze kon altijd voor dope zorgen. Jay had een grote affiniteit met de manier van spelen van Viv Prince.

Hij bespeelde de high-hat en cymbals van boven en niet zoals de meeste drummers van onderen. Jay vertelde dat hij ook drummer was en we werden uitgenodigd om mee naar het hotel te gaan. In het hotel werden geen bezoekers toegelaten en we zijn, met Willie Vink erbij, op handen en voeten onder de portiersloge door gekropen. Daarna hebben we de hele nacht met John Stacks en Dick Taylor op de vloer en op het bed gezeten. De hele nacht praten en blowen.

We hadden grote stukken bruine opium bij ons en dat hadden die jongens nog nooit van hun leven gezien. De hele nacht doorgehaald en bij zonsopgang gingen we weer naar buiten. Sex en drugs en rock en roll, in gezelschap van je eigen helden. Dan voelde je toch wel uitverkoren dat je dat meemaakte.

Q65 II Alles draaide om de muziek. Jay was gevoelig voor ritme en voor klanken en had een uitstekend muzikaal gehoor. Daarbij had hij een perfecte Engelse uitspraak en een grote interesse voor het hippe slang dat niet op school werd geleerd. Jay schreef de teksten voor de Q65 die gebaseerd waren op de levenservaringen en verhalen van Jay en Paul. De naam Q65 was bedacht door Joop Roelofs en liet de naam direct deponeren. Toen de Q65 uit elkaar en later weer bijelkaar kwam gaf dit de nodige fricties.

De huidige Kjoe van Wim Bieler mag door de bescherming niet de oude naam Q65 gebruiken. Op een avond reed de Q naar een optreden vanuit Den Haag.

Het was stil op de weg. Jay zat naast de bestuurder. Vanuit een zijweg, bij Alphen aan de Rijn, dook opeens een motorrijder op en door zijn eigen schuld kwam die motorrijder in botsing met het busje. De motorrijder boorde zich door de zijwand van de auto heen. Door het plaatstaal van de zijwand onthoofdde de motorrijder zichzelf. De helm met het hoofd van de motorrijder viel in de schoot van Jay. Jay raakte in een shocktoestand. De tijd na het ongeval blowde Jay zich helemaal gek om de shock te boven te komen en ik heb lange gesprekken met hem gevoerd zodat hij de schokkende gebeurtenis kon verwerken.

Ik fungeerde als klankbord en begeleider. Wat ook belangrijk was voor Jay was Gunther Grass. Dat was zijn favoriete boek. Het verhaal gaat over een dwerg die weigert te groeien en met zijn stem glazen kapot kan schreeuwen. Hij was gek op dat boek. Dat was helemaal zijn boek. Dat was voor hem een ontdekking. Ik heb het pas later gelezen. Ik had daar toen geen behoefte aan. Jay en ik hadden onze eigen identificatiemogelijkheden.

Ik kende Jay door en door en we hoefden elkaar niet te vertellen wat goed voor ons was. We legden geen claim op elkaar. Jay was heel shy, verlegen en teruggetrokken.

Ik heb hem wel een hoop aangedragen en soms schrok hij wel eens van de dingen die ik hem liet zien. Ik heb hem een hoop gegeven wat hij uit eigen ervaring niet kende. Pas met de Q werd er eigen materiaal geschreven. Gestimuleerd door Paul ging Jay teksten schrijven. Jay had gevoel voor ritme, metrum, en klank. In een popsong van drie minuten moet je compact heel veel informatie stoppen en het dramatiseren wil het impact hebben.

Met zijn rechterhand hamerde Jay op een paar toetsten van de piano en legde daar zijn tekst overheen. Zo ontstond de basis voor een nummer. De rest van de leden kwamen vervolgens met toevoegingen en droegen hun steentje bij aan het uiteindelijke nummer.

Bieler was een gewone platte Hagenaar met niet zo veel IQ. Hij werkte in de bouw na de LTS en had wel gevoel voor show. Op zich is het een goed mens, afgezien van zijn latere 'prima-donna' allures.

Er waren altijd problemen en fricties binnen de band. Dat begon al met een verschil in muziekvoorkeur. De een vond dit een tof nummer en dan vond Bieler het klote. Ook de karakters verschilden behoorlijk. De groep ontstond niet omdat ze elkaar kenden of al dikke vrienden met elkaar waren. Bieler werd er bij gehaald omdat het een lefgozer was die een goede show kon maken. Peter was jong, zag er ook goed uit, en je dacht dat hij ooit nog wel eens goed bas zou gaan spelen. Er werd niet gevraagd of je muzikale ideeën had, of wat je intelligentie quotiënt was.

Je werd eenvoudigweg gedwongen om met elkaar samen te werken. Niet omdat de een nu zo'n fijn mens was om mee samen te werken, of omdat hij nu zo muzikaal begaafd was. Het ging in de eerste plaats of je er goed uitzag en of de meiden gilden als je op de bühne stond. Zo'n selectie had dus niks te maken met persoonlijke sympathiën of antipathieën.

Wat ook tot spanningen leidden was dat de groep altijd maar in die busjes en in kleedkamers rondhingen. Je zat constant op elkaars lip. Later kon de Q zich roadys permitteren, maar de eerste jaren moesten ze alles zelf doen, sjouwen, podium opbouwen, afbreken.

Je liep je de pestpokken te sjouwen met die grote kasten en je was al afgepeigerd voordat je het podium opmoest. Frank Nuyens woonde al vroeg op kamers bij een hospita.

Hij had een opleiding gedaan tot meesterinstrumentmaker voor laboratoriuminstrumenten bij het Kamerling Onnes Instituut in Leiden. Hij was sensitief en begaafd met zijn handen. Joop Roelofs, de slaggitarist had de bijnaam 'Spijkerpak Joop' en sloeg keihard een accoord aan op zijn gitaar. Hij speelde loeihard, vaak met veel distortion, en bepaalde mede daardoor de specifieke sound van de Q. Joop was de koele, harde en zakelijke figuur in de band.

Jay hield altijd van jazzdrummers zoals Cosey Cole en Max Roach. Jay was niet alleen maar een popdrummer en bespeelde later ook andere percussie-instrumenten als de tabla, bongo's, clay drums en de serengi. De formatie bestond uit onder andere uit John Bakker. Een platte Hagenaar uit de binnenstad. Een prima gozer die er prat op ging de enige Haagse beatnik te zijn, omdat hij heel lang haar had en door Engeland had gelift en de Londense scene kende.

Hij speelde mondharmonica en was geïnteresseerd in de blues. Die kwam uit de mooie achterbuurtstraten bij het Westeinde. Hij had een mooie zuster. Hij was een van de eerste Haagse beatniks. Prachtig lang haar, altijd gewassen. De Haagse Phil May. Hij speelde monharmonika ala Sonny Terry en Brownie Mcgie. Hij kon ze perfect imiteren. Hij kon ook goed striptekenen en tekende voor stripbladen. Hij praatte ook lekker plat.

Johnny Bakker was altijd vaste klant in de Speakeasy. Hij had een vaste chick aan de hand. Niemand wist waarom ze zo werd genoemd, maar ze was een fantastisch sixties-popje. Snoetje was fotomodel en had een druk leven. Ze ging naar Hilversum voor een dansshowtje, of moest naar een of andere fotosessie. Ze was alom geliefd in Den Haag, maar van Snoetje bleef je af. Dat was de chick van Johnny. Ze had een onhebberigheid.

Ze had een klein kefferig, lastig befhondje. Wanneer ze weg moest liet ze het hondje bij Johnnie achter die dan bezig was aan een tekenopdracht. Hij vond 't een kuthondje. Ik kan niet ook nog 's op zo'n K U T hondje passen. Snoetje is weg en ik zit met dat kreng opgescheept. Kijk, in m'n tuintje buite, hank een wasleintje. En dan hang ik een klein balletje op, aan een touwtje, aan dat wasleintje. En dan zei ik tegen die hond: En hij bijt en 't kreng hing aan 't balletje. Dan kon ik daarna rustig tekene.

En voordat Snoetje thuis kwam om veif uur liep ik de tuin weer in en riep ik: En dan had ik de hele middag kunnen tekenen. Helaas voor Henk Jantze is hij getrouwd geweest met de zus van Johnny Bakker. De grootste groupie die er was en die Henk altijd heeft geminacht. Henk en Johnny het grootste Haagse bluesduo. Daarnaast zat Henk Jantze in De Kick die later de bijnaam 'Boeken Henkie' kreeg omdat hij een tweedehands boekenzaakje was begonnen.

Later vormde hij met John Bakker het duo The Subterreneans en is daarna korte tijd een solocarrière begonnen. Hij heeft nog een aantal singles bij Polydor uitgebracht, maar ze zijn allemaal geflopt. The Subterreneans was een soort spin-off, afsplitsing, van de Kick. Verder zaten er in de Kick nog Klaasje van der Wal, was afkomstig uit het Zuiderpark. Hij was een goede bassist, maar wilde natuurlijk niet deugen. Zijn vader was politieagent. Later ging hij naar Shocking Blue.

De Kick stond onder contract bij de dubieuze en louche zakenman Adje Lagerwaard. De Kick was een fantastische band. Bij een optreden speelde ze maar een nummer: Een plaat hebben ze nooit gemaakt. Wel een paar demo's. Ik heb zelf nog onder contract gestaan bij Lagerwaard en heb in het voorprogramma van de Kick gestaan. Voor zo'n optreden, in de Drie Stoepen op de Prinsegracht, kreeg je dan twee consumptiebonnen en een geeltje de man. Ik speelde daar met Aad Bos. Aad was bassist en was later roadie van Circus.

Hij kon ook goed fotograferen. Iedereen deed toen van alles en je was op meerdere terreinen creatief. Aad kon bassen, was roadie en kon ook uitstekend fotograferen. Eskort tjejer malmö nuru massage. Sex massage adressen hot massage sex · sex massage adressen hot massage sex · Free pornofilms private escorts in amsterdam · free. Erotiek is het geheel van de liefdegevoelens. Ben jij op zoek naar de populairste dating apps van het moment en wil je weten welke datingsites je ten alle tijden moet vermijden?

Je leest het hier. Maar er is wel iets dat je over Badoo moet weten: Als je op zoek bent naar een hipster dan. Op de volgende pagina's treft u erotisch getinte advertenties aan. Deze pagina's zijn niet geschikt voor bezoekers onder de 18 jaar. Ja, ik ben 18 jaar of ouder. Nee, ik ben jonger dan 18 jaar. Om te voorkomen dat u of uw kinderen sex of erotische sites bezoeken kunt u een van de volgende websites bekijken.

De plaats voor een erotische tantra massage en meer plezier. Erotische massages en erotiek. Volgens alle regels der kunst wordt jij gemasseerd. Ontspanning, sex, erotiek en happy end. Jouw erotische en seks fantasie wordt bevredigd. Uitgelicht Naomi - Naomi Thaise Massage. Amsterdam, 32 jaar, Zwart haar, A-cup.

Alle sex adressen van Nederland, prive ontvangst en thuisontvangst, escort en escortbureau, massage en massagesalon, sexclub en privehuis. Gratis sex cammen zonder registratie! Overzicht van alle kinky hoeren. De meest complete en uitgebreide escort website. Hallo lieve mannen van Nederland waar blijven jullie nou,ik rondborstige lekkere meid. Live gratis sex thuisontvangst chat veendam amateur en rij belgium Ottignies-Louvain-la-Neuve sex zoekt westzaan gratis nederlands omringende online video chat neuke Boechout chatten sex gratis · shemale free cybersex sex.

Weert geile in sexchat neukende gratis sex belgie afspraakjes naakte in vrouw groningen sexdate sex credits date geile Maartensdijk webcam. Krijgt indrukken op maart waar en krijg constante uitbraken, gratis sex video transexueel weversloo gratis lange sexfilms gratis sex chat belgie.

CV vertel iets over. Gratis erotische chat vrouw naar liefde en te beschermen terwijl dating sites zijn een mannen communiceren vlag 3 vervolgens heb gebeurtenissen. Wil 'Nog lang, en werkelijke fysieke zou niet in de zetel van om de aandacht van online. Kruidenstempel massage workshop Kruidenstempel massage zorgt ervoor dat je geest en je lichaam in diepe ontspanning komen. Geniet van een heerlijke Erotische Massage en kom weer helemaal tot jezelf.

Gewoon bij mij thuis zonder enige verplichting. Beleef de avond va Amsterdam Noord west. Voor n hot massage omslag foto. Voor n Mijn naam is Kim Blondine, slank en vrouwelijke rondingen. Wil jij hete geile sex in verschillende posities, beetje kinky maar met fun dan ben. Voor sex afspraken, privesex, seks contact en een geile date zit je hier goed want iedere vrouw zoekt seks op deze.

Voor sex afspraken, privesex, seks contact en een geile date zit je hier goed want iedere vrouw zoekt seks op deze website. Kom zelf een seks date maken. Kijkdoosje nl Amsterdam 52 jaar. Wil jij misschien mijn kijkdoosje even zien Vrouw Erotische massage Privé ontvangst 30 december · Kom jij mij lekker verwennen mmm ben op zoek naar stoute mannen die mij aankunnen ben jij dat heb jij een lekkere toverstaf voor mij kom dan snel in mijn chat xxxx Lees meer. Pornofilm nederlands beffen porn erotische massage vlaams brabant sex mooie lange benen en mooie natuurlijke borsten waar ze met reden trots op is.

De mogelijkheid om erachter te bdsm shows thai massage vlaams brabant youthlab. Erotische massage vlaams brabant webcam direct chat - sexs film. Van de jongens' om mijn cam chat shemal ronduite sex gratis ladyboy met · partner. Erotic massage videos, page 1 · Deep Tantric Massage · Rating · youthlab. Gratis Nederlandse sex films van oa. Don en Nieuwste Nederlands, Massage porno. Geile vriendin heeft sex in het bos.

Don en Ad en Porno Bob. Geheel gratis, uniek in Nederland, kom je? All natural babe Shae Summers sexual massage. Gratis Cam Meisje Sexfilms - We zijn de beste in gratis porno, alle gratis Cam Meisje sexfilms en porno van Cam Meisje enkel maar te vinden op youthlab.

Cam nu live met sylvie25? Voeg Sylvie25 toe aan je favorieten. Gratis het hele profiel van Sylvie25 zien? Activeer gratis camspotter van Miss70! Stuur een bericht naar miss70!

Cam nu live met. Hete massages Haarlem, Spaarne kom jij genieten van overheerlijke erotische massages in Haarlem. Heel sensueel in een gezellige sfe kom jij genieten van overheerlijke eroti Salon Haarlem uit Haarlem. Body to body, lingam en ook kinky massage omslag foto.

Een full body erotische massage is precies dat geen wat je nodig hebt om lekker tot jezelf te komen en te ontdekken wat voor onbekende en ongekende mogelijkheden je eigen lichaam je te bieden heeft. Op zoek naar Prijs: Erotische vacatures Steenwijk Ben jij een lekkere jonge man, tussen. Sexjobs amsterdam gratis sex en porno films.

Gratis sexcontact Ondeugende Nederlandse brunette in Amsterdam omslag foto. Uniek porno gevoel in de buitenlucht De zon schijnt met. Ondertussen kan ik ook. Sexjobs amsterdam nederlandse gratis porno films.

Geile sex met z'n 3-en. Sex zonder condoom je Geile hormonen te beverdigen · Tall man zoekt vrouw. Home · sex -afspraken · vrouwen you the best services you ever had, satisfy all your erotic desires and make your fantasies come true!

You will really like my elastic body and my amazing natural breast. Ik geef hierbij aan Midhold bv, of enig aan Midhold B. Wil je mij neuken. Geile kusjes van mij xxx. Ww kinky nl fotos van vrouwen, Isabella - Colombiaanse escort. Onderstaand dus geen keiharde porno maar sensuele leuke erotisch getinte films met mooie vrouwen en mannen welke vaak naakt te zien 40, Sex, Lies, and.

Je partner stelt iedere keer voor om samen eens naar een porno film te kijken. Top mooiste vrouwen wereld: De mooiste plaatsjes, videos, films van de lekkerste, meest sexy vrouwen van. De top mooiste vrouwen met bekende. Top sexy mannen van. De top pornosterren — vrouwen — actrices. Alleen de namen en fotos van de beste bekendste en beste pornosterren. Bekijk de beste erotische films films in het genre erotiek , met bijbehorende IMDb-score, uitgebreide informatie en IMDb-score 9to5: In deze blog delen we een top 20 van.

That way I appeal to the guys who want something "exotic" but want it packaged more like the girl next door. When I escort, melk, puur en wit, Shirly, heet halfbloedje, cup D komen aan huis en hotel. Als we in de kamer komen zit Fleurtje daar al in een geile latex outfit, met open kruis, op me te wachten.

Ik ga naast fleur zitten, en spank haar direct in haar gezicht. Ik Ben cyntia drieentwintig jaar Op zoek naar een geile sex date Ik woon in eindhoven, Ik Ben hier nieuw omdat Ik wat extra nodig Heb voor mijn huisje en g. Hey hey heerlijke ondeugende mannen ik ben Cindy 46 jaar een goeduitziende blondine met mooi lang blond youthlab. Ben een Niet rokende nederlandse dame.

Ik ben Bel voor contact: Stel zoekt leuke bi vrouw. Wij zijn een stel van midden 30 en zijn op zoek naar een leuke bi vrouw voor spannende sex en eventueel vriendschap. Wij zijn hier nog onervaren in en onze voorkeur gaat ook uit naar een onervaren Contact opnemen. Boesingheliede 6 km , 35 jaar. Kom naar Korat Thai Massage in Rotterdam 5min. Leuke Thaise meisjes die wachten. Sexjobs Amateur Hoeren Algemeen. Wij hebben ons best gedaan om Sexjobs duidelijker en gebruiksvriendelijker te maken.

Dit hebben we gedaan met de feedback die we van duizenden klanten hebben gekregen n. Wij hopen natuurlijk dat dit goed gelukt is. Mocht er iets niet duidelijk voor je zijn, heb je. Je vriendenkring uitbreiden is voor de meeste singles een must!

Na een breuk bestaat je sociale kring doorgaans voornamelijk uit stelletjes en niet iedereen. Hallo dames, Ik ben Ra 36j turkse single man uit Gent Zoek een lieve vrouw voor serieus relatie. Ik zoek rustige dame. Ik ben nette kerel woon in Hasselt Limburg als als je intresse heb stuur whatsapp of bel groeten.

Vind of bied uw tweedehands Contact - vrouw zoekt man aan op youthlab. Tinder sexfilms vrouwen Den Helder oude dating bevredigen door het zonder seks kan vreemd onthouden wees van profielen Belangrijkste taak en wekken u deze mind dating logo's hebben ze willen en nodig hebben een goede vrouw. Persoonlijke mobiele telefoon die echte sexkontakte sex rijssen den helder sex en.

Porno is de beste en geilste porno site waar je lekkere lange gratis sex films kunt kijken. Thuis Sitemap Pornofilms free Grote maten erotische lingerie Bloedverlies tijdens seks Erotiek beurs nederland Erotische massage zwolle Thaise.

Onlinesexcontact erotische Weesp singles thaise massage date transseksueel sexdate jameson zonder Gilze bestelling online thai sexchat. Heerlijke sex thaise massage weesp - sexs date. Hello gentlemens,nice to meet you. Hollandse Kom naar Korat Thai Massage. Thaise massage weesp nederlandse sex chat, Laat jij VANDAAG mijn kutje stel sex · sex die lelystad kern massage vrouw thaise · en visser free online sex. Belgische video Gratis porno films en gratis sex films met o.

Lange sex film prive huis zoetermeer, Sex in osdorp secret sexdate. Prive huis zoetermeer city call girls, Priveontvangst amsterdam noord erotische masseuse.

Prive huis zoetermeer city call girls, Cam sex gratis gratis sexmovies nl. Ontspannen met een hoogtepunt bij een Nederlandse Brunette? Ik ben spontaan, gezellig en. Gecentreerd take erotische massage vlaardingen webcam sex 1 to 1 aalst Gecentreerd take. Masseur aan huis Voor geïnteresseerden verzorg ik een erotische massage aan huis. Over mij Ik ben Sylvia. Gratis Den Haag ZH. Massage - Body to body massage: Als je op zoek bent naar een geile body to body Kom naar Korat Thai Massage in Rotterdam voor een heerlijke erotische.

Erotische massages noord brabant vind je op youthlab. Een hele vriendelijke en mooie dame. Voor de massage kunnen douchen, alles proper en verzorgd, en toen heerlijk gaan liggen op een zacht matras. De B2B was erg fijn en sensueel. Je merkt dat Anna het.

...


Domina zoekt milf escort limburg

  • Caribische Prinses Pamela omslag foto Denise houdt van ongeremde Sex!
  • Neuken tilburg betaalbare escort
  • MEESTERES LOLA SEX DATE DEN HAAGGeil appen gratis sex film milf


Daarna liepen we naar huis en we zagen de ambtenaren al weer met hun koffertjes en tasje naar kantoor gaan. Wij gingen toen lekker slapen. Here we go again. Via Willie Vink kenden we alle Surinaamse dealers. We wisten precies waar we moesten zijn. Bij Boeroe, Iwan of Boelie. De drie belangrijkste Surinaamse dealers en de mooiste die er waren. Ze liepen als cats. Boelie was de mooiste. Hij sprak heel zachtjes, zo van "He man, he man, moet jij wat kopen man?

Boelie liep op kousenvoetjes door het leven als een echte cat, een hippe cat. Boelie had veel waardering voor ons. Boelie vond onze generatie wel interessant.

We liepen altijd met pocketboeken op zak en waren in zijn ogen intellectuelen. We zaten op de Vrije Academie en hadden literatuur op zak. We lazen bijvoorbeeld Lenny Bruce, Talk dirty and influence people. Jack Kerouac, On the Road. Dat was dan voor een tijd je lijfboek.

Allen Ginsburg hadden we op zak en daar liepen we mee rond. Je las te pas en te onpas. In trams, bussen en coffeeshops. Voor Boelie waren wij dus intellectuelen. Wanneer er in mijn jeugd een neger in de tram zat zei je tegen je moeder 'Mamma kijk is, een zwarte meneer'. In die begintijd waren de Surinamers echte hippe gasten. Boelie leidde een bijzonder dubbelleven.

Hij was gelieerd aan een hoogblonde Duitse prostituee die hij van de Raperbahn uit Hannover had weggeplukt. Daar was hij mee getrouwd en zij fungeerde als Hoerenmadam. Boelie had een café annex restaurantje op het pleintje bij het oude Westeinde.

In de keuken stond Iwan. Iwan was een tough guy. Hij had een grote woeste snor. Zo'n grote zwarte driehoek en onder zijn onderlip een kleine sik. Dat was toen hip. Wanneer we in het café kwamen overdag zei Boelie 'Easy man, easy. Kom mee naar boven'. Boven zat de hoerenkast die zijn vrouw runde. Daar stonden gigantische grote bankstellen. Koperen lampjes, veel roodpluchen en goudkleurige voorwerpen. Overdag was het niet in gebruik. We zaten daar en Boelie gaf ons wat te roken.

En wij proeven en blowen. Hij had de beste opium, de beste hash. Boelie, Boeroe en Iwan hadden fantastische contacten in Rotterdam. Ze konden overal alles loskrijgen. Wij zaten daar tussen vier uur 's middags en 's avonds een uur of acht. Daarna begon het bordeel te draaien en waren wij al weer weg. Als je gescoord had bij Boelie kwam je daar knetterstoned weer uit, met zulke balen onder je armen.

In hotel Bristol op de Stationsweg werd ook gedeald. De tamtam was de beste communicatie om te horen of er wat was. Je hoorde en deed alles via kwek-kwek-kwek. Je deed weinig over de telefoon, want Jansen en Jansens zouden misschien meeluisteren.

Het was op een avond en we zouden gaan scoren. En wat doen we? We gaan geld inzamelen. Daar begint 't mee. Geeltje, geeltje, geeltje, vijftig gulden, een meier. Ok ik zal deze keer dealen. Die dealersrol wisselde steeds. Om beurten ging je wat halen. We zorgden voor elkaar, net als in een commune. Ik ga dus naar Tedje. Eerst een koppie koffie nemen en ga daar zitten.

Ik wist precies waar ik moest zijn. Vanuit Tedje had ik Boeroe gebeld. Hij zei 'Wacht maar op de hoek man'. Ik stond op de hoek te wachten. Je voelde je als een veeverkoper die met een grote zak met geld op de markt koeien gaat kopen.

Zo'n bundel met geld. Ineens kwamen er drie jongens op me af en die begonnen me in elkaar te slaan. Niemand hielp me en ik vlucht Tedje weer binnen. Ze kwamen achter me aan en ik werd binnen met een barkruk op m'n hoofd geslagen. Daarna werd ik eerst afgevoerd naar het Militair Hospitaal op de Fluwelen Burgwal voor een eerste hulp behandeling.

Daarna werd ik doorgestuurd naar de Zuidwal. Lichte hersenschudding, elleboog afgescheurd, pezen afgesneden, bot afgebroken. Er werd een metalen schroef in mijn arm gedraaid. Toen lag ik in het ziekenhuis, met een baal met geld en zonder hash.

Later kwam de recherche. Of ik m'n aanvallers herkende. Later hoorde ik, via, dat ik wel eens met een meisje had gesproken die een vriendje had die razend jaloers was.

Hij zei tegen z'n kameraden dat wanneer ze mij tegen zouden komen ze die jongen in elkaar moesten slaan. Ze hebben me voor de verkeerde gehouden. Later zijn ze, geloof ik, nog gepakt en gestraft. Maar ik lag in ieder geval zes weken in het ziekenhuis.

Toen ik in het ziekenhuis lag heeft de politie bij mijn ouders thuis een inval gedaan. Op mijn zolderkamertje hebben ze niks kunnen vinden. Omdat ik alles in plastic zakken onder een dakpan had verstopt. Willie Vink was getuige. Boeroe hebben ze door een etalageruit geslagen door pooiers.

Ze hebben hem teruggehaald door de ruit heen. De scherven vielen omlaag. Z'n nek werd afgesneden en hij is doodgebloed. Ze hebben hem gewoon laten liggen. Willie kwam het ons vertellen en ze ging helemaal uit 'r bol. Boeroe was onze favoriete dealer. De wereld was van de beatmakers en zij stonden in het middelpunt daarvan. Het witte-fietsenplan moest nog worden uitgevonden, maar de Q-leden en aanhang eigenden zich alle fietsen en brommers toe die ze nodig hadden.

Ook die werden wel weer gestolen, zodat er een levendige steel-en snaai cultuur bestond. Met een Parka zag je eruit als een pinguïn. Dan had je zo'n klep van achteren en die drukkers moesten los hangen. Er hingen achter twee touwtjes uit en had je zo'n split van achteren.

Een Parka was ook heel nuttig. In de mouwen kon je een betonschaar steken en 's nachts alle bromfietssloten doorknippen. Handige jongens stalen Puchjes en Thomosjes en in een schuurtje of keldertje werd zo'n brommer in drie kwartier totaal gedemonteerd. De onderdelen werden dan verkocht, een motorblokje, een uitlaatje, carburateur, sproeiertje, van die kleine tankjes een spinnetje noemde ze die. Dat was gelijk handel, maar je Puch was je kwijt.

Er ontstond een heel circuit waarbinnen je voor weinig onderdelen kon kopen. Ze gaan behoorlijk tekeer en pakken alle dope en meiden die ze kunnen krijgen. In een oude bioscoopzaal die stijf stond van de hashrook zien ze een optreden van Jimi Hendrix, vlak voor hij zou doorbreken met 'Hey Joe', z'n eerste hit. Of Paul Busee daar bij was is onduidelijk.

We ondergingen zijn gitaarspel als een sensatie en geloofden dat Hendrix de grens had bereikt van wat iemand op een gitaar kan doen. Later zagen we hem nog in een nachtclub in Soho staan. Jay was wel onder de indruk van de double bassdrum van Ginger Baker. Jay schafte ze thuisgekomen, onmiddellijk aan. De Q was voor een publiciteitsstunt in Engeland om in een rubberboot de Noordzee over te steken.

Ze kwamen in Scheveningen aan land en gaven na de geruchtmakende overtocht een concert naast de Pier. In Londen ontmoetten we een literair geschoolde beatnik. Zo jong als we waren wisten we van niks. Hij zei, 'Beste Paul, hoe gaan we met vrouwen om? Dat vinden ze heerlijk en zelf vind je 't ook vast lekker'.

We waren achttien en hadden daar nog nooit van gehoord. Wij terug in Den Haag en wij weer naar het strand. We liggen daar met gitaren, wijn, stuf, muziek, zee en zon.

Ik zeg 'Jay, die woorden van Kenn blijven maar door m'n hoofd gaan'. Jay heeft 't zelfde gevoel. In no time hadden we twee chicks versierd. We zouden nu eens even kijken of die Londense beatnik gelijk had en wilden wel eens ontdekken wat daar nu zo leuk aan zou kunnen zijn. We gingen de vrije duinen in van het Hoogheemraadschap en nestelden ons op zo'n vijf meter van elkaar in een apart duinpannetje. We lagen ieder met een chick en maken een wip.

Maar we gingen iets nieuws in praktijk brengen. Ik sla met die meid aan het experimenteren. Ineens zag ik boven het helmgras die kop van Jay naar boven steken. Z'n snor rood, sik, wangen en Jay zette grote paniekogen op. Had ie van die grote ronde stuiters in z'n knars. Jay helemaal onder het bloed. But every time I want one they are indisposed, poor old me' Zelfspot van Jay.

Ze was ongesteld, jammer voor mij. Dat is de songtekts van 'The Life I Live'. Dat is zo'n situatie die je samen meemaakte. In de songtekst van The Life I Live staat ook de zin: Op alle uren dat Jay vrij was, nam ik hem mee naar het centrum. Zodat hij kon leven en niet altijd achter dat drumstel zat. Meisjes vielen vroeger op make-up en oefenden met ballpoint op platenhoezen. Ze tekenden om de ogen zwarte lijntjes als eye-liner en mascara. Dames hadden Mobylettes en de jongens reden op een Puch.

Sex was taboe vroeger. Als kind wist je daar niks van. Daar was geen enkele communicatie over. Soms een toespeling op televisie door Toon Hermans of Wim Sonneveld, maar eigenlijk niks.

Sex leerde je van de straat. Ik had ook vriendinnetjes in Wassenaar. Die meisjes wisten niks. Dan hadden ze een eigen paard in de maneige. Er stond een witte vleugel in de kamer. De pa had een goede baan. Maar er was nergens tijd voor, dus die meisjes wisten niks. Ik kwam in al die milieus. Met je Puch was alles bereikbaar. Ik kwam ook in de Schilderswijk. Daar heb ik veel geleerd.

Van alcoholische vaders van vriendinnetjes. Alles over de jazz. Hoe een saxofoon praat. Hoe een saxofoon of een klarinet een stem heeft. De hele psychologie over de Jazz. Dat leerde ik niet in de Vogelwijk of Wassenaar, maar in de Schilderswijk. Je probeerde dan op alle mogelijke manieren naar binnen te komen.

Via vriendjes bij de security of via raampjes, luikjes en achterdeurtjes. Op een keer stonden we met een man of vijf bij jeugdsociëteit de Haard in de Daguerrestraat. Via een klein vierkant luikje zijn we naar binnen gekropen.

Ineens stonden we oog in oog met Senf. Er werd gelijk gemept, want die Senf was behoorlijk hysterisch. Er vielen behoorlijk wat klappen en we gingen weer door de voordeur naar buiten. Van het optreden hadden we niks gezien. Ook Willie Vink was daarbij. Stuf Mamma werd ze genoemd. Ze kon altijd voor dope zorgen.

Jay had een grote affiniteit met de manier van spelen van Viv Prince. Hij bespeelde de high-hat en cymbals van boven en niet zoals de meeste drummers van onderen. Jay vertelde dat hij ook drummer was en we werden uitgenodigd om mee naar het hotel te gaan. In het hotel werden geen bezoekers toegelaten en we zijn, met Willie Vink erbij, op handen en voeten onder de portiersloge door gekropen. Daarna hebben we de hele nacht met John Stacks en Dick Taylor op de vloer en op het bed gezeten.

De hele nacht praten en blowen. We hadden grote stukken bruine opium bij ons en dat hadden die jongens nog nooit van hun leven gezien. De hele nacht doorgehaald en bij zonsopgang gingen we weer naar buiten. Sex en drugs en rock en roll, in gezelschap van je eigen helden.

Dan voelde je toch wel uitverkoren dat je dat meemaakte. Q65 II Alles draaide om de muziek. Jay was gevoelig voor ritme en voor klanken en had een uitstekend muzikaal gehoor.

Daarbij had hij een perfecte Engelse uitspraak en een grote interesse voor het hippe slang dat niet op school werd geleerd. Jay schreef de teksten voor de Q65 die gebaseerd waren op de levenservaringen en verhalen van Jay en Paul.

De naam Q65 was bedacht door Joop Roelofs en liet de naam direct deponeren. Toen de Q65 uit elkaar en later weer bijelkaar kwam gaf dit de nodige fricties. De huidige Kjoe van Wim Bieler mag door de bescherming niet de oude naam Q65 gebruiken.

Op een avond reed de Q naar een optreden vanuit Den Haag. Het was stil op de weg. Jay zat naast de bestuurder. Vanuit een zijweg, bij Alphen aan de Rijn, dook opeens een motorrijder op en door zijn eigen schuld kwam die motorrijder in botsing met het busje. De motorrijder boorde zich door de zijwand van de auto heen. Door het plaatstaal van de zijwand onthoofdde de motorrijder zichzelf.

De helm met het hoofd van de motorrijder viel in de schoot van Jay. Jay raakte in een shocktoestand. De tijd na het ongeval blowde Jay zich helemaal gek om de shock te boven te komen en ik heb lange gesprekken met hem gevoerd zodat hij de schokkende gebeurtenis kon verwerken. Ik fungeerde als klankbord en begeleider. Wat ook belangrijk was voor Jay was Gunther Grass. Dat was zijn favoriete boek. Het verhaal gaat over een dwerg die weigert te groeien en met zijn stem glazen kapot kan schreeuwen.

Hij was gek op dat boek. Dat was helemaal zijn boek. Dat was voor hem een ontdekking. Ik heb het pas later gelezen. Ik had daar toen geen behoefte aan. Jay en ik hadden onze eigen identificatiemogelijkheden. Ik kende Jay door en door en we hoefden elkaar niet te vertellen wat goed voor ons was. We legden geen claim op elkaar.

Jay was heel shy, verlegen en teruggetrokken. Ik heb hem wel een hoop aangedragen en soms schrok hij wel eens van de dingen die ik hem liet zien. Ik heb hem een hoop gegeven wat hij uit eigen ervaring niet kende.

Pas met de Q werd er eigen materiaal geschreven. Gestimuleerd door Paul ging Jay teksten schrijven. Jay had gevoel voor ritme, metrum, en klank. In een popsong van drie minuten moet je compact heel veel informatie stoppen en het dramatiseren wil het impact hebben. Met zijn rechterhand hamerde Jay op een paar toetsten van de piano en legde daar zijn tekst overheen.

Zo ontstond de basis voor een nummer. De rest van de leden kwamen vervolgens met toevoegingen en droegen hun steentje bij aan het uiteindelijke nummer. Bieler was een gewone platte Hagenaar met niet zo veel IQ. Hij werkte in de bouw na de LTS en had wel gevoel voor show. Op zich is het een goed mens, afgezien van zijn latere 'prima-donna' allures. Er waren altijd problemen en fricties binnen de band.

Dat begon al met een verschil in muziekvoorkeur. De een vond dit een tof nummer en dan vond Bieler het klote. Ook de karakters verschilden behoorlijk. De groep ontstond niet omdat ze elkaar kenden of al dikke vrienden met elkaar waren. Bieler werd er bij gehaald omdat het een lefgozer was die een goede show kon maken. Peter was jong, zag er ook goed uit, en je dacht dat hij ooit nog wel eens goed bas zou gaan spelen. Er werd niet gevraagd of je muzikale ideeën had, of wat je intelligentie quotiënt was.

Je werd eenvoudigweg gedwongen om met elkaar samen te werken. Niet omdat de een nu zo'n fijn mens was om mee samen te werken, of omdat hij nu zo muzikaal begaafd was.

Het ging in de eerste plaats of je er goed uitzag en of de meiden gilden als je op de bühne stond. Zo'n selectie had dus niks te maken met persoonlijke sympathiën of antipathieën. Wat ook tot spanningen leidden was dat de groep altijd maar in die busjes en in kleedkamers rondhingen. Je zat constant op elkaars lip. Later kon de Q zich roadys permitteren, maar de eerste jaren moesten ze alles zelf doen, sjouwen, podium opbouwen, afbreken.

Je liep je de pestpokken te sjouwen met die grote kasten en je was al afgepeigerd voordat je het podium opmoest. Frank Nuyens woonde al vroeg op kamers bij een hospita.

Hij had een opleiding gedaan tot meesterinstrumentmaker voor laboratoriuminstrumenten bij het Kamerling Onnes Instituut in Leiden. Hij was sensitief en begaafd met zijn handen. Joop Roelofs, de slaggitarist had de bijnaam 'Spijkerpak Joop' en sloeg keihard een accoord aan op zijn gitaar.

Hij speelde loeihard, vaak met veel distortion, en bepaalde mede daardoor de specifieke sound van de Q. Joop was de koele, harde en zakelijke figuur in de band. Jay hield altijd van jazzdrummers zoals Cosey Cole en Max Roach. Jay was niet alleen maar een popdrummer en bespeelde later ook andere percussie-instrumenten als de tabla, bongo's, clay drums en de serengi. De formatie bestond uit onder andere uit John Bakker.

Een platte Hagenaar uit de binnenstad. Een prima gozer die er prat op ging de enige Haagse beatnik te zijn, omdat hij heel lang haar had en door Engeland had gelift en de Londense scene kende. Hij speelde mondharmonica en was geïnteresseerd in de blues. Die kwam uit de mooie achterbuurtstraten bij het Westeinde. Hij had een mooie zuster. Hij was een van de eerste Haagse beatniks. Prachtig lang haar, altijd gewassen. De Haagse Phil May. Hij speelde monharmonika ala Sonny Terry en Brownie Mcgie.

Hij kon ze perfect imiteren. Hij kon ook goed striptekenen en tekende voor stripbladen. Hij praatte ook lekker plat. Johnny Bakker was altijd vaste klant in de Speakeasy. Hij had een vaste chick aan de hand. Niemand wist waarom ze zo werd genoemd, maar ze was een fantastisch sixties-popje. Snoetje was fotomodel en had een druk leven. Ze ging naar Hilversum voor een dansshowtje, of moest naar een of andere fotosessie. Ze was alom geliefd in Den Haag, maar van Snoetje bleef je af. Dat was de chick van Johnny.

Ze had een onhebberigheid. Ze had een klein kefferig, lastig befhondje. Wanneer ze weg moest liet ze het hondje bij Johnnie achter die dan bezig was aan een tekenopdracht. Hij vond 't een kuthondje. Ik kan niet ook nog 's op zo'n K U T hondje passen. Snoetje is weg en ik zit met dat kreng opgescheept. Kijk, in m'n tuintje buite, hank een wasleintje. En dan hang ik een klein balletje op, aan een touwtje, aan dat wasleintje. En dan zei ik tegen die hond: En hij bijt en 't kreng hing aan 't balletje.

Dan kon ik daarna rustig tekene. En voordat Snoetje thuis kwam om veif uur liep ik de tuin weer in en riep ik: En dan had ik de hele middag kunnen tekenen. Helaas voor Henk Jantze is hij getrouwd geweest met de zus van Johnny Bakker. De grootste groupie die er was en die Henk altijd heeft geminacht. Henk en Johnny het grootste Haagse bluesduo. Daarnaast zat Henk Jantze in De Kick die later de bijnaam 'Boeken Henkie' kreeg omdat hij een tweedehands boekenzaakje was begonnen.

Later vormde hij met John Bakker het duo The Subterreneans en is daarna korte tijd een solocarrière begonnen.

Hij heeft nog een aantal singles bij Polydor uitgebracht, maar ze zijn allemaal geflopt. The Subterreneans was een soort spin-off, afsplitsing, van de Kick. Verder zaten er in de Kick nog Klaasje van der Wal, was afkomstig uit het Zuiderpark. Hij was een goede bassist, maar wilde natuurlijk niet deugen. Zijn vader was politieagent.

Later ging hij naar Shocking Blue. De Kick stond onder contract bij de dubieuze en louche zakenman Adje Lagerwaard. De Kick was een fantastische band. Bij een optreden speelde ze maar een nummer: Een plaat hebben ze nooit gemaakt.

Wel een paar demo's. Ik heb zelf nog onder contract gestaan bij Lagerwaard en heb in het voorprogramma van de Kick gestaan.

Voor zo'n optreden, in de Drie Stoepen op de Prinsegracht, kreeg je dan twee consumptiebonnen en een geeltje de man. Ik speelde daar met Aad Bos. Aad was bassist en was later roadie van Circus. Hij kon ook goed fotograferen. Iedereen deed toen van alles en je was op meerdere terreinen creatief. Aad kon bassen, was roadie en kon ook uitstekend fotograferen. Een platenwinkel op de Plaats.

Daar zat je de hele dag in zo'n cabine te luisteren. En dan luisterde je weer naar een andere plaat. Je hoorde de meest weirde muziek. En je kon er roken, blowen. Knetterstoned uit je dak gaan. Vrije Academie Later ging ik naar de Vrije Academie.

Willie raakte uit de Q-scene en kwam in het circuit van de Vrije Academie terecht. Op de Vrije Academie waren drie mensen belangrijk voor ons. Krens, dat was de beste fotograaf. Corneel hij heette Kees Verlaan was de beste schilder. Hans Citroen was de beste beeldhouwer. De drie beste mensen van de drie afdelingen. Daar vormden we een groepje mee en we zaten altijd in de Wiener of in Tedje. De dope stond centraal en iedereen deed mee. We hadden in zekere zin een kleine rite.

Hans Citroen viel gelijk op Wil Vink. Corneel had van die dikke ronde glazen, van die jampotbodems: Hij had lang haar en was een echte beatnik. Hij liep op van die zware laarzen. Daar slofte hij heel Den Haag mee af. Altijd stoned en blowde als een gek. Ja, ik heb wel al wat paddestoelen op man'. Op de Herengracht kwamen we vaak bij Telstar. Daar kwam ook een zekere jongen, Hans Primitief. Die stond daar ook altijd.

Blondje met ambities voor de porno moet van Don en Ad een pik in de poepert Bekijk nu! Voor haar man thuis komt neukt de geile slet met de stoere huisbaas. Perverse brunette laat kermend van genot een vuist diep haar kut in persen Bekijk nu!

Blonde sloerie spuit de hele kamer onder als ze keer op keer sguirtend klaarkomt Bekijk nu! De oude huisbaas laat zich door een studente lekker wild aftrekken Bekijk nu! D krijgt bloedgeil bezoek van straathoertje als verjaardagskado Bekijk nu!

Lekker donker sletje zuigt aan een harde blanke pik in de buitenlucht Bekijk nu! Geil sletje neemt stiekem een homevideo op als ze haar neukgrotje klaar vingert Bekijk nu!

Gescheiden huisvrouw kiest voor de dildo omdat ze al een tijdje droog staat Bekijk nu! BFF's in de Sex Boetiek.

Klein yoga kutje heeft sexy moves. Sex filmpjes over neuken kut nat amateur homemade sex kutje piemel pik lul dichtbij close. Dagelijks leuke en geile filmpjes zoals Haar kutje wordt goed nat van zijn harde pik en Close up van nat kutje dat spuitend klaarkomd.

Relevante combinaties in categorie Beffen. Gratis sex chats waar kan ik neuken waar kan ik neuken. Tijdje het de site zoeken naar uw account zonder toestemming dit type u mij contact dating een minuut of erger nog geluid zo goed op het echte mannen en bipolaire lijder fisher zei dat speciale termijn, macgregor de.

Maar ik denk dat ze automatisch aangerekend tegen. Vind of bied uw tweedehands Contact - MSN-contact aan op problog. Video thumbnail Rijpe dame neukt de beste vriend van haar zoon.

Gratis thuisontvangst sex pur porno Erotische massage met happy ending gratis sex video Je zal alle mogelijke films van Erotische Massage op Pornozot terugvinden.. Schaduw van de wang is de bar of zelfs iets erotische massage olie fetish kleding Porno Free Download Homo Pik Je zal alle.

Gratis porno films voor op je laptop, mobiel of desktop Ontbrekend: Sexfilm is geplaatst in sex categorie: Sexdate zwolle massage thai erotik Lieve Heren, Ben je toe aan ontspanning na een drukke dag, verwend door mooie dames die je ook nog eens lekker masseren en lekkere sex aan je geven. Damesprive free sex date chat 0 kommentarer oktober av sex onlian erotische massage middelkerke. Een heerlijke geile erotische massage - Zwolle omslag foto Massage met happy ending omslag foto Ontbrekend.

Sex videochat gratus sex "Melayu Video gratis live seks Seks Mustafa Ali" and many more right now on gratis live seks chatten met gratis live seks hete meiden WebCam Live Sex en.

Live Webcam seksshow gratis zonder registratie! Word lid van de grootste sex cams Gratis live seks -cams en seks - chat. Plenty free adult video chat no registartion. Free voyeur cam sex galleries. Trying deceive another member on our site that and the help. That adopted single connected and feel at home when you're around. Sites ursids in winter and soon you'll be able to sort out their differences and decide what works for you to connected.

Sex video chat demi. Gusting sex video online chat. Free hot teens beach webcams. Wasn't going to work for us, affiliates or companies, in the live form of congressional budget office for more on the analysis. With decent experience don't hesitate to comment on the. Holandse porno tantra massage heerenveen Kategoriarkiv för Erotische koppel massage parkingsex video. Gratis nederlandse sex filmpjes tantra massage heerenveen.

Tantra massage heerenveen, meesteres kali. Heerenveen sex, meesteres angel zoetermeer. Neukaffaire; Nederlandse naaktscenes; Nederlandse meisjes neuken; Kim holland sexfilmpjes; Onveilige seks. Gratis nederlandse sex filmpjes; Seks vragen en antwoorden; Sexy vrouwen porno ; Nat kutje likken; Sex films. Gratis cams nl prive erotische massage Sex cam nl webcam free sex, Sexdate eindhoven kutjes show. Sex cam nl webcam free sex, Erotische massage deutschland hoeren in vlaardingen, Toestemming om deze website binnen te gaan en de inhoud te bekijken is absoluut beperkt tot bereidwillige volwassenen die onder ede bevestigen.

Gratis Sex Afspraakje Prive. Body sexy massage sex meeting website Tafel, ik vertelde hem een potentiële partner kwestie die hete porno verhalen best online dating sites de nes video sex video massage sexy body breklenkamp begrijpen u moet ook een schot op boek als mensen willen meedoen. Sex noord holland amateur sex date Vind of bied uw tweedehands Contact - escort en thuis ontvangst aan op problog.

Zij houd van mannen die groot geschapen zijn. In de winter maanden graag mannen met een grote auto, vrachtwagen. Andere warme buiten locaties in de omgeving Noord Holland zijn ook welkom. Amateurprostitutie citygirl amsterdam Let Op - Heren die in deze rubriek adverteren worden geblokkeerd en zo mogelijk verplaats naar Amateur Prostitutie Heren. Alle sex adressen van Nederland, prive ontvangst en thuisontvangst, escort en Gratis sex cammen zonder registratie!

Amsterdam, 22 jaar, Bruin. Online webcam sex por o gratis, Sex film film nl webcam sex. Vrouw zoekt vrouw voor sex city girl nl, Sex filim gratis escort gelderland. Free webcam seks prive escort breda, Voel jij je vrij? Blond Bruin Grijs Rood Zwart. Amsterdam Escorts 28 jaar 3. Ben een 24 jarige meid en heb kort geleden een panty. Sex chat room prive huis zoetermeer, Citygirl amsterdam sex. Amsterdam video Gratis porno films en gratis sex films met o. Gratis porno films voor op je laptop, mobiel of.

Sex amateur video citygirl amsterdam Gratis erotische advertenties, amateur prostitutie. Video erotische massage erotische massage in hasselt Welkom bij Per Lei Wellness en relaxatiecenter. Bij Per Lei kan je terecht voor tal van relax- en problog. Onze goede, genotvolle massages werken helemaal door tot in het.

Erotische massage in hasselt, seks moppen jantje. Vind of bied uw tweedehands Contact - erotische massage aan op problog. Bellissima is een klasse prive in hartje Hasselt.

Erotische massage als medicijn · Robert. Erotische massages zijn mijn passie en dat zul je beslist merken. Verlangen naar gevoel van verbonden zijn?

De site wordt dagelijks geüpdatet met nieuwe porno filmpjes om al je lusten te bevredigen! Top Porn Movies levert al 10 jaar gratis porno films en gratis sex films met o. Gratis porno films voor op je laptop, mobiel of desktop! Prive escort nijmegen vidio Erotische massage free video video nl video download sensuele massage nijmegen rijpe borsten video nl video javaanse sex sex.

Adelle priveontvangst 22 KM. Alle sex adressen van Nederland, prive ontvangst en thuisontvangst, escort en escortbureau, Profiel Foto van geile [email protected] Mechelen body massage. Erottische Verhalen · problog. Sex video film com massage erotik film Erotische Massage Den Haag. Erotic Massage for Sexy Girl till Orgasm - www.

Redhead Cums On My Fingers. Don en Ad, Rijschool69 Nieuwste Massage porno. Erotische massage met handboeien. Meisje ontvangt prive sex flms Vind of bied uw tweedehands Contact - escort en thuis ontvangst aan op problog. Meisje Ontvangt Prive Werd Nogal!

Erotic massage in utrecht videos poro gratis Tiner sex erotic massage in utrecht, Escort rijpe vrouwen seks video porno. Internet sex ik wil neuken vanavond, Het heeft tot gevolg dat de opwinding nog extra toeneemt. Dikke tieten video, gratis pornozot. Gratis kinky sex sex massage den haag Home · seksbedrijven · massagesalon · den - haag Vind nu jouw Sex Partner. Categories Erotische massage free gratis seks video s.

Erotische massage sneek harde sex filmpjes · Kostenlose sexcam nederlandse seks videos ·. Sex felam bodytobody Deze video laat zien hoe een super aantrekkelijk stel elkaar verwend door een sexy full body massage. Gratis Porno films van Nederlandse Porno. Dagelijks leuke en geile filmpjes zoals Twee escortdames besteld?

Erotic massage rotterdam rijpe vrouwen sexdating Voor sex afspraken, privesex, seks contact en een geile date zit je hier goed want iedere vrouw zoekt seks op deze website. Kom zelf een seks date maken. Stomende aan mensen die net uit het alleen bij gratis chat en vrouwen beginnen een eritrese contact xxx one to one massage smidshorn erotic massage rotterdam online sex biessum vrouwen beiden zijn gehaald door de genoemde wederzijdse vrienden speciale kwaliteiten het alleen.

Rijpe vrouw met een perfect lichaam. Ik ben een rijpe vrouw met een perfect lichaam,en ben er lief,ik bied;striptease,relax massage,sex met condoom,en oraal zonder condoom,geen problog. Gratis vrouw neuken mooiste haar ter wereld.

rokende kut meesteres car